آموزش کامل PHP

 

 

معرفی زبان برنامه نویسی PHP

 

 

PHP : رقیب سر سخت ASP.NET  !!

PHP مخفف PHP Hypertext Preprocessor است

PHP یک زبان برنامه نویسی یا اسکریپت نویسی اپن سورس (Open Source) است. به این معنا که استفاده از PHP کاملا رایگان است و شما هیچ هزینه‌ای برای کار با آن پرداخت نمیکنید.

کدهای PHP باید روی یک سرور اجرا شوند. این سرور میتواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در کامپیوتر شما (با استفاده از نرم افزارهایی مثل wamp یا xampp)

PHP یک زبان برنامه نویسی است که میتوانیم با استفاده از آن اقدام به ساخت صفحات وب داینامیک کنیم.

با استفاده از PHP میتوانیم سایت و اپلیکیشن های تحت وب قدرتمندی را برنامه نویسی کنیم. اگر بخواهیم ریزتر به سوال PHP چیست؟ پاسخ دهیم، باید بگوییم که PHP کارهای پشت صحنه را در صفحات وب انجام میدهد.

PHP یک زبان برنامه نویسی back-end است. اسکریپت های PHP معمولاً روی سروری نوشته می شوند که کد سمت کلاینت یا front-end با آن ارتباط برقرار می کند.

مزایای PHP

  • PHP میتواند در پلتفرم های مختلفی مثل ویندوز، لینوکس، مکینتاش و… اجرا شود .
  • PHP با تمام سرورهایی که امروزه استفاده میشود (مثل Apache و IIS) سازگاری کامل دارد.
  • PHP میتواند انواع مختلفی از پایگاه‌های داده و دیتابیس ها ساپورت کند و با آن‌ها کار کند.
  • PHP کاملا رایگان و Open Source است و میتوانید از سایت رسمی آن به آدرس php.net آن‌را دانلود کنید.
  • کار با PHP ساده است و برای برنامه نویسی با آن تنظیمات ابتدایی خاصی لازم نیست. فقط کافی است که یک سرور یا شبیه‌ساز سرور داشته باشید تا بتوانید با آن کدهای PHP خودتان را اجرا کنید .

 

آموزش کدنویسی با php

 

مزایای دیگر PHP

یادگیری آسان

یادگیری و استفاده از php بسیار راحت است. به همین دلیل بسیاری از برنامه نویسان مبتدی که هنوز نمی دانند برنامه نویسی چیست و تازه به حوزه برنامه نویسی ورود پیدا کرده‌اند، در ابتدا به سراغ یادگیری این زبان می‌روند.

Php زبانی منبع باز

زبان برنامه نویسی php یک زبان منبع باز یا (Open Source) است. معمولا زبان‌های برنامه نویسی توسط جامعه جهانی گسترده‌ای از توسعه دهندگان، توسعه یافته و نگهداری می‌شود. این زبان‌های توسعه یافته به صورت آزاد در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای نیست.

قابلیت انتقال

پی اچ پی بر روی سیستم عامل‌های مختلفی مانند مایکروسافت، ویندوز، لینوکس، سیستم عامل مک و… قابل اجرا است. همچنین این زبان با تمامی سرورهایی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند سازگار می‌باشد.

عملکرد سریع

اسکریپت‌هایی که با استفاده از زبان پی اچ پی نوشته می‌شوند، معمولا سریع‌تر از سایر زبان‌های دیگر مانند ASP.NET یا JSP  قابل اجرا هستند.

اجتماع گسترده

از آن جایی که زبان پی اچ پی توسط جامعه جهانی برنامه نویسان پشتیبانی می‌شود، یافتن مستندات و آموزش‌های لازم به صورت آنلاین، بسیار راحت است.

معایب PHP

در کنار تمامی مزایایی که php در اختیار کاربران خود می‌گذارد، اشکالاتی نیز بر آن وارد شده است .

به یاد داشته باشید برای بهبود عملکرد، بهتر است قبل از اینکه به سراغ یادگیری یک زبان بروید، به خوبی با ویژگی‌های آن آشنا شوید. معایب این زبان عبارتند از:

  • php مناسب برنامه‌های تحت دسکتاپ نیست
  • نسبت به سایر برنامه‌ها کم و بیش آهسته‌تر اجرا می‌شود
  • Php ممکن است باگ‌های امنیتی داشته باشد
  • پردازش خطاها در php نسبت به زبان‌های برنامه نویسی قدیمی‌تر است و حل آن‌ها زمان‌برتر است
  • امنیت کمتر نسبت به net

 

یکی از اخبار جدید و خوشحال کننده برای php

 اپدیت جدید این زبان برنامه نویسی ! در این نسخه که در آذر ماه سال ۱۳۹۹ معرفی شد تغیرات مهمی از جمله پیدایش jit است. Jit به معنی این است که برنامه‌های نوشته شده با این زبان برنامه نویسی در عین پردازش اجرا میشوند و نه تنها این عامل باعث افرایش سرعت این زبان برنامه نویسی بالا رفته مصرف ریسورس‌ها و منابع مورد نیاز برای اجرای برنامه کاهش پیدا کرده است.این تنها یکی از قابلیت‌های این ورژن از php  است.

 

 

php-8

فریمورک‌های PHP 

لاراول Laravel

زمانی که صحبت از فریمورک‌های PHP می‌شود، یکی از نام‌هایی که به ذهن هر توسعه‌دهنده‌ای خطور می‌کند، لاراول است. این چارچوب به دلیل ساختار زیبایی که دارد، به شهرت رسیده که درک آن آسان و کار با آن بسیار لذت‌بخش است. با استفاده از Laravel می‌توان با سرعت بیشتری پروژه‌ها را انجام داد و تمرکز بیشتری بر روی آن‌ها داشت. دسترسی به توابعی مانند: احراز هویت کاربر، مدیریت جلسه‌ها و قابلیت کش، ازجمله مزایای استفاده از این فریمورک می‌باشند. به طور کلی، اگر در یک جمله بخواهیم در مورد کیفیت عملکرد این چارچوب صحبت کنیم، باید بگوییم که تمام عملکردهایی را که برای ساخت یک برنامه مدرن نیاز دارید، بسته‌بندی می‌کند.

همچنین بسیار راحت با کتابخانه‌ها و سیستم عامل‌های شخص ثالث مانند AWS ادغام می‌شود و این امکان را برای شما ایجاد می‌کند تا برنامه‌های گسترده‌تری بسازید. شما می‌توانید برای کارهای طولانی، آن‌ها را در صف قرار دهید تا در بک‌گراند به صورت هم‌زمان اجرا نشوند و به بهبود عملکرد سایت کمک کنید.

Yii

یکی دیگر از فریمورک‌های قدرتمند و برتر PHP، Yii است. یکی از ویژگی‌های بارز آن، سهولت در تنظیم است و به همین دلیل توسعه‌دهندگان زیادی طرفدار آن هستند. همچنین دررابطه با عملکرد، این چارچوب در مقابل Phalcon قرار می‌گیرد و یک امتیاز بزرگی برای آن می‌باشد. مانند سایر چارچوب‌هایی که تا به حال دیده‌اید، Yii هم مجموعه کاملی از اجزای سازنده را ارائه می‌کند تا بتوانید از آن‌ها برای افزایش سرعت توسعه برنامه‌های وب استفاده کنید. علاوه بر این، به دلیل وجود مجموعه قدرتمندی از ویژگی‌های امنیتی، Yii مشخصات برجسته‌ای دارد که می‌توان از آن‌ها برای ساخت پروژه‌های بسیار ایمن استفاده کرد.

Slim

با استفاده از فریمورک Slim می‌توان سرعت برنامه‌های وب و API را افزایش داد.

سایر فریمورک‌های PHP گزینه‌های زیر نیز هستند:

  • Fat-Free Framework
  • Lumen

Codelgniter

یکی دیگر از فریمورک های PHP با نام Codelgniter شناخته می‌شود که از معماری mvc استفاده می‌کند. به بیانی دیگر، این فریمورک از مولفه‌های گوناگونی برای مدیریت امور خاص توسعه بهره می‌برد. این شیوه، در بین توسعه‌دهندگان بسیار مورد پسند است؛ چراکه شما را قادر می‌سازد تا برنامه‌های وب مقیاس‌پذیرتری بسازید. اگر در زمینه کار با چارچوب‌های این زبان تازه‌وارد هستید، انتخاب این مورد می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد. چراکه یادگیری و شروع کار با آن بسیار ساده است. همچنین این پلتفرم، اسناد فوق‌العاده‌ای دارد و به همین دلیل در یادگیری اصول اولیه مشکل چندانی نخواهید داشت.

Symfony

اگر مسابقه‌ای برای انتخاب برترین چارچوب PHP وجود داشته باشد، بدون شک Symfony از نظر محبوبیت با دو موردی که در قسمت‌های قبلی معرفی کردیم، در یک سطح است. Symfony بسیار انعطاف‌پذیر بوده و یک بسته نرم‌افزاری در اختیار شما می‌گذارد. منظور از بسته در اینجا این است که می‌توانید عملکردهای PHP موردنیازتان را از آن انتخاب کنید یا خیلی راحت از کل چارچوب استفاده نمایید.

برای آن‌که مطمئن شوید که برنامه‌هایتان همان‌طور که می‌خواهید اجرا می‌شوند یا خیر، می‌توانید از قابلیت تست داخلی آن استفاده کنید. با این وجود، براساس تجربه، برنامه‌هایی که با استفاده از این پلتفرم ساخته می‌شوند، معمولا بهترین عملکرد را ندارند.

Laminas Project

توسعه‌دهندگان معمولا از پروژه‌های Laminas که تا پیش از این تحت عنوان Zend بودند، به عنوان یک فریمورک glue یاد می‌کنند. این موضوع، راهی برای معرفی کردن ماهیت مبتنی بر glue نیز می‌باشد. Laminas یک چارچوب ساخته شده براساس MVC شیء‌گرا بوده که این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا اجزای موردنظر خود را به عنوان کتابخانه‌های جداگانه بارگیری نمایید. به عبارتی دیگر، این فرصت را در اختیارتان قرار می‌دهد تا فقط بر روی اجزا و عملکردهای موردنظر خود تمرکز کرده و موارد دیگر را نادیده بگیرید. با استفاده از این رویکرد و ماهیت شیءگرایی آن، می‌توانید کدی که می‌نویسید را بارها مورداستفاده قرار دهید.

Phalcon

Phalcon یکی دیگر از فریمورک‌های PHP است که به دلیل نوشته شدن کد منبع آن با زبان C کمی عجیب به نظر می‌رسد. به عبارتی دیگر، این چارچوب یک اکستنشن C از PHP است که در عمل، یکی از سریع‌ترین فریمورک‌هایی است که می‌توانید از کار کردن با آن لذت ببرید. همچنین از نظر منابع، بسیار کم‌مصرف بوده و از معماری MVC استفاده می‌کند. پس از نصب این چارچوب، تقریبا هیچ فایلی دریافت نمی‌کنید و به جای آن، فقط ماژول‌ها و کتابخانه‌های موردنیازتان را در صورت نیاز می‌توانید اضافه کنید

آموزش PHP

زبان برنامه نویسی PHP چیست؟

PHP یک زبان تفسیرشونده است که اساس و بنیان آن طراحی و ایجاد صفحات پویای وب بوده است. به عبارتی دیگر، کسانی که وظیفه کدنویسی سایت را بر عهده دارند با استفاده از زبان PHP قادر خواهند بود وب اپلیکیشن‌هایی طراحی کنند که به صورت تعاملی می‌باشند. منظور از تعاملی بودن وجود قابلیت هایی مانند سطوح دسترسی مختلف برای کاربران، امکان ثبت‌نام در سایت، پنل کاربری ، ذخیره اطلاعات کاربران و بسیاری از امکانات دیگر است که امروزه در تمامی سایت‌های امروزی مشاهده می‌کنیم.

از نقاط قوت این زبان می‌توان به وجود فریمورک‌های بسیار قدرتمند و محبوبی هم چون لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از ۸۰% از سهم بازار وب ، متن باز و رایگان بودن ، جامعه بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد. از طرفی PHP توانسته است خودش را به عنوان یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در حوزه طراحی وب معرفی کند.

زبان برنامه نویسی PHP یک زبان سطح بالا محسوب می‌شود

زبان‌های سطح بالا به گونه ای ساخته شده اند که به زبان گفتار انسان (زبان انگلیسی) نزدیکتر باشد تا یادگیری و درک آن‌ها برای برنامه نویسان ساده‌تر شود.

با این کار دیگر برنامه نویسان به دانستن چگونگی انجام دستورات نوشته شده نیازی نداشتند و تمام تمرکز خود را بر روی پیاده سازی منطق نرم افزار و کدنویسی متمرکز می‌کردند. بنابراین زمانی که برنامه نویس نرم افزار مورد نظرش را با هر یک از زبان‌های سطح بالا مانند زبان PHP می‌نویسد، نرم‌افزار دستورات نوشته شده را به صورت اتوماتیک به زبان‌های سطح پایین یا ماشینی (منظور همان زبان قابل فهم برای سیستم یا زبان صفر و یک است) ترجمه می‌کند تا سیستم آن‌ها را اجرا کند.

مزایای زبان php 

از مزایای زبان PHP که آنرا از زبان های اسکریپ نویسی دیگر مانند Java-Script متفاوت می نماید، این است که کد های PHP برخلاف Java-Script در ماشین سرور اجرا شده و نتیجه پایانی آن برای کاربر ارسال می گردد. این موضوع باعث می شود تا بازدیدکنندگان سایت قادر به تشخیص اینکه شما دقیقا از چه کدهای استفاده نمودید، نباشند.

همچنین می توانید وب سرور خود را به نحوی تنظیم نمایید که تمامی فایل های HTML را نیز با موتور PHP پردازش کند، که در این صورت بازدیدکنندگان وب سایت شما به هیج وجه قادر به مشاهده کدهای استفاده شده نخواهند بود.

دلیل محبوبیت PHP 

  • کراس پلت فرم
  • اتصال آسان پایگاه داده
  • استفاده آسان
  • متن باز بودن
  • رایگان بودن
  • منابع آموزشی زیاد

 

بهترین مزیت PHP نسبت به سایر زبان های گسترده برنامه نویسی تحت وب مانند ASP.Net آسانی فوق العاده آن است که باعث می شود که هر تکنیسین آماتوری نیز بتواند به راحتی کار طراحی وب سایت خود را با آن آغاز نماید. علاوه بر راحتی بسیار در نوشتن کد های زبان php، این زبان همچنین امکانات فوق العاده پیشرفته ای را نیز برای افراد حرفه ای به ارمغان آورده است. با این وجود زبان برنامه نویسی ASP.Net کاربردهای مختص خود را دارد،

 

کدهای PHP کجا استفاده می شوند؟

شما می توانید از برنامه نویسی PHP برای ایجاد صفحات وب پویا ، جمع آوری داده های فرم و ارسال یا دریافت کوکی ها استفاده کنید.

اسکریپت های PHP مربوط به برنامه های کاربردی

 

  • اسکریپت نویسی سمت سرور

اسکریپت نویسی سمت سرور هدف اول PHP است. تمام چیزی که شما نیاز دارید تا در رایانه رومیزی شروع به برنامه نویسی PHP نمایید ، یک PHP Parser ، یک وب سرور (مانند Apache) و یک مرورگر وب مانند گوگل کروم است.

  • اسکریپت نویسی خط فرمان

اگر می خواهید از PHP در لینوکس یا Task Scheduler در ویندوز استفاده کنی د، در این صورت شما واقعاً نیازی به یک سرور وب ندارید ، بلکه تنها یک PHP Parser کافی است. به این روش “اسکریپت نویسی خط فرمان (command line scripting ) ” گفته می شود.

  • برنامه های کاربردی دسکتاپ

اگر چه PHP زبان مناسب برای توسعه برنامه های کاربردی دسکتاپ نیست ؛ اما برخی از ویژگی های پیشرفته مانند PHP-GTK را پشتیبانی می کند که اساساً توسعه ای از PHP محسوب می شود. PHP-GTK رابط کاربری شی گراء را فراهم می کند.

برنامه نویسی با PHP شما را قادر می سازد نه تنها سیستم عامل موردنظر خود را انتخاب کنید ؛ بلکه هم چنین اجازه می دهد تا از یک وب سرور که با آن آشنایی دارید ، استفاده کنید. هم چنین مبتدیان و متخصصان را قادر می سازد تا اسکریپت ها را به روش خودشان بنویسند ، به طوری که امکان برنامه نویسی رویه ایی و شی گراء را فراهم می کند.

برنامه نویسی PHP نه تنها شما را قادر به تولید خروجی HTML می کند ، بلکه به شما این امکان را می دهد که تصاویر ، فایل های PDF ، فیلم ها و صداها را نیز درج کنید. PHP می تواند فایل های XHTML و XML را به صورت خودکار تولید کند.

PHP پشتیبانی از پروتکل هایی نظیر LDAP ، HTTP ، COM ، POP3 ، و غیره را به همراه دارد. هم چنین از تبادل داده های پیچیده WDDX پشتیبانی می کند.

 

 

کدنویسی با PHP

 

 

 برنامه Hello World با PHP

کد زیر با استفاده از زبان PHP که درون کدهای HTML  قرار گرفته، نوشته شده است:

<!DOCTYPE html>
<meta charset="utf-8">
<title>PHP Test By 7learn</title>
<?php
 echo 'Hello World';
?>

از آنجایی که PHP نیازی ندارد که الزاما در درون کدهای HTML به کار رود، کوتاه‌ترین برنامه Hello World آن به صورت زیر است:

<?= 'Hello world';

مفسر PHP فقط کدهایی که داخل جداکننده‌های PHP قرار گیرند را تفسیر می‌کند و تمامی دستوراتی که خارج از جداکننده‌‌های آن قرار گیرند، تفسیر نمی‌شوند. معروف‌ترین جداکننده‌ زبان PHP علامت <? و ?php> است.

نام متغیرها در زبان PHP حتماً باید با نماد دلار یا $ شروع شود و برخلاف بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی دیگر نیازی به مشخص کردن نوع آن‌ها نمی‌باشد. نام متغیرها در این زبان به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس است. از طرفی دیگر در PHP خطوط جدید و فاصله‌ها نادیده گرفته می‌شوند (به جز فاصله‌هایی که در درون رشته‌ها قرار داشته باشند) و همه دستورهای آن باید با علامت سمی‌کولن (;) تمام شوند.

 

مثال دیگری از برنامه نویسی PHP 

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Getting Started With PHP</title>
</head>
<body>
<h1>Beginners Guide For PHP</h1>
<p>Tutorial Series For Learning PHP</p>
<?php
echo۲+۳″.”<br/>”;//It will display the output 2+3
print۲+۳”;// print will also display the output 2+3
?>
</body>
</html>

شما می توانید ببینید که دو خط ۲ + ۳ به عنوان خروجی با استفاده از دستورات مختلف نمایش داده می شود. اکثر برنامه نویسان حرفه ای ترجیح می دهند از echo استفاده کنند ؛ زیرا echo می تواند چندین رشته یا مقادیر را هم زمان نمایش دهد ، در حالی که PRINT یک جمله را در یک زمان نمایش می دهد. هم دستور echo و هم دستور print را می توان با یا بدون پرانتز استفاده کرد ؛ ()Print یا ()echo . هم چنین، باید توجه کرد که شما نمی توانید مجموع دو عدد را بدون استفاده از متغیر مشاهده کنید.

 مثال دیگری از برنامه نویسی PHP 

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Getting Started With PHP</title>
</head>
<body>
<h1>Beginners Guide For PHP</h1>
<p>Tutorial Series For Learning PHP</p>
<?php
$a=۹۹;
$b=”Calculus”;
echo “Numbers you have got in $b are $a”.”<br/>”;
echo ‘Numbers you have got in $b are $a’;
?>
</body>
</html>

 

وقتی ما از کوتیشن دوتایی استفاده می کنیم، این کار رشته را همراه با مقادیر اختصاص داده شده به متغیرهای $a و $b نمایش می دهد. در حالی که ، وقتی ما از کوتیشن تکی استفاده می کنیم ، کل عبارت به عنوان string در نظر گرفته می شود و متغیرهای $a و $b نمایش داده می شوند.

 

شما با استفاده از PHP نمیتوانید ظاهر سایت را تغییر دهید. PHP یک زبان برنامه نویسی است که تاثیر مستقیمی روی ظاهر سایت ندارد. با استفاده از PHP شما میتوانید اطلاعات مختلف را از پایگاه داده بگیرید و به کاربر نشان دهید.

اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم، درواقع PHP یک زبان برنامه نویسی است که قدرت اصلی آن زمانی پدیدار میشود که با یک پایگاه داده یا Database ترکیب میشود. PHP میتواند اطلاعات را وارد دیتابیس کند و همینطور از آن اطلاعات مختلف را بخواند و به کاربر نشان دهد. شما با استفاده از PHP میتوانید به یک دیتابیس وصل شوید و اطلاعات موجود در آن پایگاه داده، مثل مطلب، نظرات و… را به کاربرانتان نشان دهید.

PHP یک زبان مفسری

همانطور که اشاره شد، زبان PHP به صورت مفسری کدها را ترجمه و اجرا می‌کند. زبان‌های مفسری نسبت به زبان‌های کامپایلری کندتر می‌باشند ولی در عوض عملیات دیباگ کردن یا خطایابی آن‌ها راحت‌تر صورت می‌گیرد. از طرفی محصول نهایی زبان‌های مفسری برخلاف زبان‌های کامپایلری که یک خروجی واحد ارائه می‌دهند سورس کد نوشته شده است.

MySQL چیست و چه ارتباطی با PHP دارد؟

در کنار PHP حتما اسم MySQL نیز به گوشتان خورده است.  اگر بخواهیم یک تعریف خیلی کلی از MySQL بدهیم، میتوانیم بگوییم که MySQL یکی از پایگاه های داده‌ای است که PHP  میتواند با آن کار کند.

در واقع شما با استفاده از PHP میتوانید به پایگاه داده MySQL وصل شوید، اطلاعات را وارد آن کنید و همینطور اطلاعات وارد شده در گذشته‌ را از آن بخوانید و درصفحه وب‌تان نمایش دهید.

زبان هایی مانند PHP در سرور (مربوط به سایت) پردازش و اجرا و در نهایت خروجی آن به سوی کاربر ارسال می‌شود. به همین دلیل به زبان هایی مانند PHP سمت سرور یا Server-Side می‌گوییم. از آنجایی که پی‌اچ‌پی در سمت سرور اجرا می‌شود، برای برقراری ارتباط بین کاربر و سرور نیاز نرم افزاری دارد که به آن وب سرور می‌گوییم.

 

آموزش زبان PHP

رقیب های PHP

در دنیای برنامه نویسی سمت سرور، PHP هیچوقت تنها نبوده است و همیشه رقیب های سرسختی را در کنار خود داشته است. یکی از اصلی ترین رقیب‌های PHP در این سال‌ها، زبان برنامه نویسی ASP.NET بوده است و همیشه بین برنامه نویسان PHP و ASP یک بحث و جدال بزرگ است و هر دوی این گرو‌ها، میخواهند بگویند که زبان برنامه نویسی آن‌ها بهتر و حرفه‌ای تر است.

همینطور اگر بخواهیم به دیگر رقیب های PHP اشاره کنیم، میتوانیم JSP، ColdFusion, Perl و… را نیز نام ببریم.

کاربرد زبان برنامه نویسی php چیست ؟

قابلیت های زبان php 

با استفاده از PHP می توانید صفحات تحت وب با قابلیت های مختلف مانند امکان لاگین با حساب کاربری و رمز عبور در زمان باز کردن صفحه وب سایت، بررسی جزییات فرم ها با استفاده از کد، ایجاد انجمن ها، ایجاد گالری تصاویر، ایجاد عملیات رای گیری و نظرسنجی از کاربران و بسیاری از قابلیت های دیگر استفاده نمایید.

  • تولید صفحات داینامیک
  • ارسال و دریافت اطلاعات از دیتابیس و ویرایش آن
  • امکان کار با Cookie ها و Session ها
  • رمزگذاری بر روی اطلاعات مدنظر
  • تولید و ویرایش فایل های txt, pdf, jpg و…

موارد گفته شده تنها چندین قابلیت از قابلیت های زیاد زبان php است.

برخی سرفصل های تدریس شده در این پکیج:

  • آشنایی با زبان برنامه نویسی PHP
    • تاریخچه زبان برنامه نویسی PHP
    • بررسی نحوه عملکرد و اجرای یک برنامه PHP
    • نصب XAMPP برای راه اندازی سرور محلی (Local Host)
    • پیاده سازی و اجرای نخستین برنامه PHP
    • آشنایی با شبه تابع echo
    • نصب محیط توسعه (IDE) نت بینز (NetBeans) برای توسعه برنامه های PHP
    • نحوه لینک بین XAMPP و NetBeans
    • توسعه برنامه ابتدایی نوشته شده با PHP
    • فراخوانی تابع phpinfo برای دریافت اطلاعات سرور و ماژول PHP در سرور
    • تگ های php برای تلفیق HTML و PHP
    • نحوه درج توضیح یا کامنت در برنامه های PHP
  • متغیرها، انواع داده ها و ثوابت
    • متغیرها و کاربردهای آن ها
    • انواع داده ها در PHP
    • توابع مربوط به تشخیص نوع توابع
    • تشخیص متغیرهای خالی
    • تشخیص متغیرهای تعریف شده
    • نمایش جزئیات یک متغیر در مرورگر
    • تبدیل انواع یا Type Casting
    • عملگرها
      • عملگرهای محاسباتی
      • عملگرهای تخصیص و مقداردهی
      • عملگرهای کاهش و افزایش
      • عملگرهای رشته های کاراکتری
      • عملگرهای رابطه ای و قیاسی
      • عملگرهای منطقی
      • عملگرهای بیتی
      • عملگر شرطی و حالات مختلف آن
      • عملگرهای جدید در PHP 7
    • اولویت عملگرها در PHP
    • تعریف مقادیر ثابت (Constants) در PHP
  • ساختارهای کنترل برنامه – عبارات شرطی و تصمیم گیری
    • دستور if و حالات مختلف آن
    • دستور switch و حالات آن
    • پیاده سازی مثال های مختلف برای نمایش کاربرد ساختارهای شرطی و تصمیم گیری
  • ساختارهای کنترل برنامه – حلقه های تکرار
    • حلقه تکرار while برای پیاده سازی تکرار نامشخص و/یا نامحدود
    • حلقه تکرار do-while برای پیاده سازی حلقه با حداقل یک اجرا
    • حلقه تکرار for برای پیاده سازی حلقه های مشخص و/یا محدود
    • پیاده سازی مثال های مختلف برای نمایش کاربرد ساختارهای تکرار
  •  آرایه ها در PHP
    • نحوه تعریف آرایه ها در PHP
    • تعریف کلیدهای عدد صحیح
    • تعریف کلیدهای غیر عددی
    • تغییر عناصر یک آرایه
    • افزودن عنصر جدید به آرایه ها
    • عملگرهای مربوط به آرایه ها
    • توابع مهم و کاربردی برای کار با آرایه ها در PHP
    • اشاره گرهای آرایه در PHP
    • حلقه تکرار foreach برای حرکت بر روی عناصر یک آرایه
    • ارائه مثال های متنوع برای کاربردهای آرایه در PHP
  •  رشته ها
    • نحوه تعریف رشته ها در PHP
      • تعریف با استفاده از علامت گفتار یگانه (Single Quotation Mark)
      • تعریف با استفاده از علامت گفتار دوگانه (Double Quotation Mark)
      • تعریف رشته با استفاده از روش Heredoc
      • تعریف رشته با استفاده از روش Nowdoc
    • متغیرهای با نام متغیر
    • رشته ها به عنوان آرایه
    • توابع مهم و کاربردی رشته ها در PHP
  • توابع و مقدمه ای بر برنامه نویسی ماژولار (پیمانه ای)
    • نحوه تعریف توابع
    • تعریف آرگومان ها و پارامترهای ورودی توابع
    • تعریف خروجی برای توابع
    • حوزه تعریف متغیرها
    • متغیرهای سراسری (Global)
    • متغیرهای ایستا (Static)
    • مقادیر پیش فرض برای پارامترهای ورودی
    • ضمیمه کردن فایل های جانبی
    • بررسی وجود یک تابع با استفاده از تابع function_exists
    • توابع تو در تو یا Nested Functions
    • تعریف متغیرهای مرجع یا Reference
      • ورودی های از نوع مرجع در توابع
      • خروجی های از نوع مرجع در توابع
    • توابع ناشناس (ضمنی) یا Anonymous Function
    • ارث بری متغیرهای از اسکوپ مادر (والد)
    • ویژگی های جدید PHP 7 برای تعریف توابع
      • محدودیت نوع
      • تعیین نوع ورودی
      • نعیین نوع خروجی
  •  اشکال زدایی و مدیریت حالات استثنائی
    • نمایش پیام هاو جزئیات در خصوص متغیرها
    • کاربرد تابع error_reporting برای مدیریت نمایش پیام های خطا و هشدار
    • بلوک try/catch/finally برای مدیریت حالات استثنائی یا Exception Handling
    • بررسی کلاس Exception
    • کاربرد دستور throw برای ایجاد خطای دلخواه
  • اطلاعات مربوط به سرور و ثابت های خاص
    • دریافت اطلاعات سرور و درخواست با $_SERVER
    • مولفه های مربوط به آرایه اطلاعات سرور
    • توابع خاص
      • دریافت خط جاری با __LINE__
      • دریافت فایل جاری با __FILE__
      • دریافت مسیر فایل جاری با __DIR__
      • دریافت نام تابع جاری با __FUNCTION__
      • دریافت نام کلاس جاری با __CLASS__
      • دریافت متد جاری با __METHOD__
      • دریافت فضای نام جاری با __NAMESPACE__
    •  کار با فایل ها و پوشه ها
      • خواندن و نوشتن محتوای فایل ها با توابع file ، file_get_contents و  file_put_contents
      • خواندن محتوای فایل با readfile
      • خواندن و نوشتن اطلاعات در فرمت سریالی با توابع serialize و unserialize
      • خواندن و نوشتن اطلاعات در فرمت JSON (جیسون) با توابع json_encode و json_decode
    •  کار با فایل ها و پوشه ها ۲
      • باز کردن فایل با fopen
      • بستن هندل فایل با fclose
      • چک کردن برای رسیدن به پایان فایل با تابع feof
      • خواندن اطلاعات از فایل با توابع fread ،fgets ،fgetc و stream_get_contents
      • نوشتن اطلاعات در فایل با fputs و fwrite
      • ایجاد فایل های موقتی یا تمپ (Temporary) با tnpfile و tempnam
      • استخراج مسیر فایل های موقتی در سیستم با sys_get_temp_dir
    • پایگاه داده مبتنی بر فایل با فلینت استون FlintStone
      • معرفی سیستم فلینت استون (سنگ چخماق)
      • بررسی نحوه کارکرد فلینت استون
      • راه اندازی و نصب فلینت استون
      • ایجاد یک پروژه ساده با پایگاه داده فلینت استون
    • مدیریت پایگاه داده با SQLite
      • بررسی اهمیت پایگاه داده در پروژه های وب
      • معرفی کتابخانه و استاندارد SQLite برای مدیریت پایگاه داده
      • راهنمای عملی استفاده از SQLite در php:
        • ایجاد آبجکت SQLite3
        • فراخوانی و اجرای کوئری (Query) در SQLite
        • ایجاد جدول
        • بررسی فرمت فایل SQLite
        • اجرای فرمان های رایج SQL در سیستم SQLite
        • پیاده سازی عملیات و مکانیزم CRUD
          • ایجاد یا Create
          • خواندن یا Read
          • به روز رسانی یا Update (نوشتن)
          • حذف یا Delete
    • پیاده سازی یک پروژه وب کامل و ساده با PHP
      • آشنایی با توئیتر بوت استرپ (Twitter Bootstrap) برای طراحی ظاهر سایت
      • نصب و راه اندازی نسخه راست چین (RTL) بوت استرپ با فونت یکان
      • پیاده سازی گام به گام یک پروژه وب
      • آشنایی با فایل htaccess و ریرایت کردن (Rewriting) مسیرها
      • پیاده سازی دیتابیس مبتنی بر SQLite
      • پیاده سازی ماژول مسیر یابی
      • پیاده سازی مکانیزم CRUD برای کاربران و تنظیمات
      • پیاده سازی ماژوی احراز هویت و کاربران
      • ایجاد نوار پیمایش یا Navigation
      • فرم ورود به سیستم
      • ایجاد ماژول های بدون نیاز به ورود به سیستم (با دسترسی عمومی)
      • ایجاد ماژول های نیازمند ورود به سیستم
      • خروج از سیستم
      • مباحث تکمیلی و نکات مهم در مسیر پیاده سازی پروژه های وب
    • بافر خروجی یا Output Buffering
      • مفهوم و کاربرد بافر خروجی
      • شروع بافر خروجی با ob_start
      • پاک سازی بافر خروجی با ob_clean و ob_flush
      • دریافت محتوای بافر خروجی با ob_get_clean و ob_get_flush و ob_get_contents
      • بستن بافر خروجی با ob_end_clean و ob_end_flush
  • فرم های وب و مدیریت درخواست ها
    • انتقال اطلاعات میان صفحات وب
    • روش GET برای ارسال اطلاعات و درخواست
    • روش POST برای ارسال اطلاعات و درخواست
    • استفاده از $_GET برای دریافت ویژگی های منتقل شده با روش GET
    • استفاده از $_POST برای دریافت ویژگی های منتقل شده با روش POST
    • پیاده سازی فرم های وب با روش GET و POST
    • آرایه سراسری $_REQUEST
    • آماده سازی داده برای ارسال از طریق روش GET
  • پیاده سازی یک برنامه محاسبات آماری
    • ایجاد فرم حاوی کنترل textarea برای دریافت ورودی چند خطی
    • بازگردانی ورودی های قبلی ارسال شده
    • بررسی متن چند خطی ورودی و استخراج اعداد از آن
    • پیاده سازی محاسبات آماری
      • محاسبه تعداد
      • محاسبه مجموع
      • محاسبه میانگین
      • محاسبه واریانس و انحراف معیار
    • پیاده سازی محاسبات بر روی آرایه ها با استفاده از تابع array_map
  • استفاده از کرل یا cURL در PHP
    • کرل یا cURL چیست؟
    • کاربردهای cURL
    • آغاز یک نشست cURL
    • اجرای یک نشست cURL
    • ارسال اطلاعات از طریق cURL
    • دریافت نتیجه اجرای cURL
    • ارسال اطلاعات میان دو وب سایت، دامنه یا اسکریپت از طریق cURL
    • تنظیمات cURL در PHP
  •  کتابخانه GD برای کارهای گرافیکی در PHP
    • آشنایی با کتابخانه توابع گرافیکی GD
    • ایجاد تصاویر در GD
    • ترسیم اشکال هندسی و متن ها در GD
    • ارسال خروجی حاصل از GD
    • کاربرد تابع header برای ایجاد تصاویر دینامیکی
    • پروژه عملی: امن سازی آدرس های ایمیل با تبدیل به تصویر
    • ایجاد یک تصویر کپچا (CAPTCHA)
  • مدیریت پایگاه داده با MySQL و phpMyAdmin
    • آشنایی با سرویس mysql
    • اجرای mysql در زمپ (XAMPP)
    • کنسول mysql
    • آشنایی با phpMyAdmin
      • ایجاد دیتابیس جدید
      • ایجاد کاربر و دسترسی به دیتابیس
      • ایجاد جدول جدید
    • به کار بردن دیتابیس های mysql از طریق PHP
      • اینترفیس قدیمی مبتنی بر مجموعه توابع mysql
      • اینترفیس جدید مبتنی بر کلاس mysqli
      • اینترفیس PDO یا آبجکت های داده ای PHP یا PHP Data Objects
  • و بسیاری نکات ارزشمند و بی نظیر دیگر 

 

ما در آکادمی آنلاین قاسمی این امکان را فراهم نموده ایم تا با سبکی کاملا متفاوت و اصولی شما را از آغاز تا پایان دوره برنامه نویسی با PHP همراهی کنیم و موفقیت شما را در این درس شاهد باشیم.
PHP, PHP مقدماتی, آموزش JAVASCRIPT, آموزش PHP, آموزش برنامه نویسی به زبان PHP, آموزش جاوا اسکریپت, آموزش زبان PHP, آموزش کامل HTML/CSS, برنامه نویسی PHP, زبان PHP, طراحی سایت با PHP, کاربردهای زبان PHP, کدنویسی با PHP
نوشتهٔ پیشین
برنامه نویسی با #C
نوشتهٔ بعدی
برنامه نویسی با پایتون

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!