MCSA

 

 

MCSA چیست؟

MCSA مخفف عبارت Microsoft Certified Solutions Associate و به معنای مدرک سطح دستیاری مایکروسافت است که اثبات کننده مهارت های فنی و دانش متخصصان در سطح مقدماتی IT از محصولات مایکروسافت به حساب می آید.

مدارک MCSA از مدارک ارزشمند مایکروسافت هم برای کارمندان و هم برای کارفرمایان محسوب می شود زیرا علاوه بر ارائه دانش و مهارت های بنیادین متناسب با سطح تجربه متخصصان IT، سطح دانش و مهارت متقاضیان را برای کسب اولین تجربه کاری در زمینه مدیریت محصولات مایکروسافت تأیید می کند.

سطوح مدارک مایکروسافت همانند هرمی است که بالارفتن از هرم و اخذ مدارک در سطوح بالاتر منجر به اخذ مدارک  پیچیده تر، تخصصی تر و پیشرفته تر می گردد که مدرک MCSA دومین سطح این هرم را تشکیل می دهد.

همچنانکه پایه هرم مدارک مایکروسافت را مدرک سطح مقدماتی Microsot Technology Associate) MTA)  با ارائه دانش و مفاهیم پایه ای محصولات مایکروسافت به مخاطبان تشکیل می دهد ، مدرک Microsoft Certified Solutions Developer) MCSD)  نیز به عنوان مدرک سطح مقدماتی توسعه دهندگان مایکروسافت با سطوح مشابه MCSA قرار دارد.

بالاترین بخش هرم متعلق به مدرک MCSE می باشد که بصورت تخصصی  به توسعه دانش و مهارت های سطح MCSA می پردازد.

تفاوت بین MCSA و MCSE 

مدارک MCSA و MCSE به ترتیب مدارک سطح مقدماتی (entry-level) و تخصصی (expert-level) مایکروسافت هستند که نه تنها الزامات، مطالب و مهارت های کاملاً متفاوتی را پوشش می دهند بلکه متقاضیان را برای نقش های مختلف شغلی IT نیز آماده می کنند.

مدرک سطح دستیاری مایکروسافت، MCSA یک مدرک سطح مقدماتی است که دانش و مهارت های لازم مورد نیاز متخصصان تازه کار IT در اولین سال کاری با محصولات مایکروسافت را تأیید می کند. به همین دلیل مایکروسافت حداقل یک سال تجربه کاری در زمینه محصولات مایکروسافت را برای اخذ این مدرک به متقاضیان پیشنهاد می دهد.

اگرچه تجربه کاری در روند آزمون از امتیازی برخوردار نمی باشد اما برای کسب مدرک MCSA ، متخصصان IT معمولاً باید سه امتحان را پشت سر بگذارند. اخذ این مدرک ، متخصصان IT را برای مشاغلی مانند ادمین شبکه یا ادمین سیستم ، کارشناس پشتیبانی کاربران (Help Desk) یا سایر نقشهای پشتیبانی آماده می کند. بعلاوه، مدرک MCSA پیش نیاز اخذ مدرک MCSE  مایکروسافت می باشد.

مدرک MCSE، مدرک سطح تخصصی (Expert-level) مایکروسافت است که بر خلاف مدرک MCSA که نیاز به گذراندن سه سری آزمون دارد، اخذ این مدرک تنها نیازمند کسب موفقیت در یک آزمون می باشد. MCSE سطح بالاتری از دانش و تخصص را نسبت به مدرک سطح دستیاری MCSA ارائه می نماید. مطالب بسیار مشکل تر و عمیق تر از MCSA بوده و شایستگی لازم برای اخذ نقشهای مدیریتی مانند مدیر IT یا نقشهای ارشد فنی محصولات مایکروسافت را فراهم می نماید.

اما برجسته ترین تفاوت بین مدارک MCSA و MCSE چیست؟ تا سال ۲۰۱۷ این تفاوت تنها به شیوه تمدید اعتبار این مدارک ختم می شد بطوریکه تا قبل از سال ۲۰۱۷، تمامی مدارک MCSE از اعتبار سه ساله برخوردار بودند اما از سال ۲۰۱۷ به بعد همانند مدارک MCSA ، تمامی مدارک MCSE تا زمان اعتبار محصولات مایکروسافت یا دقیق تر بگوییم اعتبار آزمون اخذ مدارک فناوری های مایکروسافت معتبر خواهند بود.

MCSA CHART

 گواهینامه‌های MCSA ، MCSE ، MCSD

در این نوشته می‌خواهیم در مورد انواع مدارک مایکروسافت MCSA ، MCSE ، MSCD ، تفاوت آن‌ها با هم دیگر، شرایط لازم برای اخذ مدارک این دوره‌ها و … صحبت کنیم.

شرکت مایکروسافت، شرکت معتبر و شناخته شده‌ای است که هر کسی که یک بار با کامپیوتر کار کرده باشد نام آن را می‌شناسد. این شرکت خدمات و محصولات زیادی دارد و تقریبا در همه جا رد و اثری از خود به جا گذاشته است. بسیاری از افرادی که در زمینه‌ی IT به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند کار خود را با مایکروسافت شروع کرده‌اند و همچنان نیز انتخابشان تغییری نکرده است. مایکروسافت در رابطه با تعیین دانش و مهارت متخصصان رتبه بندی مختص به خودش را دارد که در این نوشته به تعدادی از آن‌ها مانند MCSA ، MCSE ، MSCD می‌پردازیم.

برای بسیاری از کارفرمایان، داشتن این مدارک به عنوان معیار و تضمینی برای دانش و مهارت کارمندان می‌باشد.

هر کدام از این مدارک نشان دهنده‌ی یک سطح از مهارت و دانش است و بسته به نوع کاری که می‌خواهید انجام دهید می‌توانید در دوره‌های مختلف شرکت کنید و مدرک کاربردی برای همان کار را بگیرید، اگر مسئولیت شما مربوط به طراحی سیستم‌ها و برنامه‌ریزی و اجرای آن است و در این زمینه سابقه کار حداقل یک ساله دارید مدرک MCSE برای شما مناسب است یا اگر کار شما مربوط به مدیریت سیستم است با داشتن حداقل نیم‌سال سابقه می‌توانید به دنبال گرفتن مدرک MCSA باشید.

 

مدرک MTA (Microsoft Technical Associate):

این مدرک ابتدایی‌ترین مدرک مایکروسافت است که یک متخصص IT می‌تواند داشته باشد. این مدرک مشخص می‌کند که فرد دانش لازم و کافی برای کار با سرویس-های مایکروسافت را به صورت مقدماتی داراست، هرچند در ایران دوره‌ی Network+ جایگزین دوره‌ی MTA است و بیشتر افراد که به دنبال مدرک در این زمینه هستند این دوره را که هم‌تراز با دوره‌ی MTA است را می-گذرانند. دوره‌ی MTA کاملا اختیاری است و پیش‌نیازی برای دوره‌های بالاتر مایکروسافت محسوب نمی‌شود.

 

مدرک MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate):

مدرک MCSA ( مدرک سطح دستیاری مایکروسافت )، بعد از مدرک MTA قرار دارد و از اعتبار بیشتری برخوردار است. فردی که موفق به اخذ مدرک MCSA شده است توانایی بیشتری برای کار با سرویس‌های مایکروسافت دارد. داشتن مدرک MCSA برای گذراندن دوره‌های بالاتر ( MCSE و MCSD) که در ادامه معرفی می‌شوند، ضروری است.

برای گرفتن مدرک MCSA ، به صورت معمول داوطلبان سه مرحله آزمون را می‌گذرانند و پس از گرفتن مدرک MCSA می‌توانند در شغل‌های مدیریت شبکه، کارشناسی پشتیبانی، مدیریت سیستم و … شروع به فعالیت کنند.

 

مدرک MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert):

مدرک MCSE معتبرترین مدرک مایکروسافت است که ثابت می‌کند فرد دانش و مهارت بالایی برای کار با سرویس‌های مایکروسافت دارد. دوره‌ی MCSA قسمتی از دوره‌ی مدرک MCSE را تشکیل می‌دهد. در ایران علاقه‌مندان برای گرفتن این مدرک باید بعد از گذراندن دوره‌ی Network+ دوره‌ی دیگری را نیز بگذرانند.

افراد با گرفتن این مدرک می‌توانند به عنوان مهندس فنی، مشاور فنی، تحلیل‌گر شبکه یا تحلیل‌گر سیستم‌ها وارد بازار کار شوند.

شرایط برای اخذ مدرک MCSE کمی با بقیه متفاوت است. داوطلبان در انتهای دوره‌ در یک آزمون شرکت می‌کنند تا دانش و تخصص خود را نشان دهند و بتوانند به عنوان مدیر ارشد فنی و … شروع به کار کنند.

هر کدام از مدارکی که در بالا معرفی کردیم در رشته‌های خاصی ارائه می‌شوند به عنوان مثال مدرک MTA در رشته‌های Data ، Productivy ، App builder ،Cloud و Mobility و مدرک MCSA در ایران تنها در دو شاخه‌ی Cloud و Data ارائه می‌شود.

 

مدرک MCSD ( Microsoft Certified Solutions Developer):

مدرک MCSD ارزشی مانند مدرک MCSE دارد و تنها اختلاف آن‌ها در این است که مدرک MCSD فقط و فقط برای رشته‌ی App builder ارائه می‌شود. یعنی افرادی که دوره‌ی خود را در زمینه‌ی App builder بگذرانند در آخر مدرک MCSD می‌گیرند.

MCSA

 تقسیم بندی رشته های  مایکروسافت 

  • DATA MANAGEMENT & ANALYTICS
  • MOBILITY
  • PRODUCTIVITY
  • Business Applications
  • APP BUILDER
  • CLOUD PLATFORM & INFRASTRUCTURE :Microsoft Azure ، Private cloud و Big Data

 

شرایط لازم برای اخذ مدرک MCSA

همانطور که گفته شد برای شرکت در دوره‌ی MCSA نیاز به گذراندن دوره‌ی پیش‌نیاز وجود ندارد ولی بهتر است فرد در زمینه‌ی رشته‌ی مورد نظرش سابقه‌‌ی کار داشته باشد. در ادامه تعدادی از مدارک MCSA و آزمون‌های آن را معرفی خواهیم کرد:

 

انواع گواهینامه‌های MCSA 2019

۱۷ نوع گواهینامه MCSA وجود دارد:

  •  BI Reporting MCSA :: :

با کمک BI Reporting می‌توانید تجزیه و تحلیل داده‌ها و تجسم و مدل-سازی آن‌ها و همچنین اتصال به منابع داده را در اکسل و Power BI بهتر درک کنید.

 

  • MCSA :: Cloud Platform :

این مدرک مهارت شما را در فناوری‌های مربوط به فضای ابری مایکروسافت تضمین می‌کند. با کمک این مهارت‌ها می‌توانید با کاهش هزینه‌ها، ارزش کسب و کار خود را بالا ببرید و سود خود را افزایش دهید.

 

  • MCSA :: Data Engineering with Azure :

این مدرک بینش خوبی برای طراحی و ساخت راه حل‌های تحلیلی و عملیاتی در آژور و کاربرد گردش کار مهندسی Big Data در HDInsight می‌دهد.

 

  • MCSA :: Linux on Azure :

مهارت داشتن در زمینه‌ی لینوکس در آژور به شما این قابلیت را می‌دهد که مهارت‌های مدیریتی سیستم لینوکس خود را ثابت کنید و با استفاده از قابلیت‌های منبع باز آژور مایکروسافت راه حل‌های پیچیده‌ی لینوکس ( مجهز به فضای ابری ) را طراحی و مدیریت کنید.

 

  • MCSA :: Machine Learning :

با داشتن این مدرک شما تخصص و مهارت لازم و کافی را برای داشتن شغل‌هایی مانند تحلیل‌گر داده و یا متخصص داده، دارا هستید.
MCSA :: Microsoft Dynamics 365 : مهندسی پشتیبانی فنی، مدیر سیستم و توسعه دهنده‌ی Dynamics 365 شغل‌هایی هستند که با داشتن این مدرک می‌توانید به آن‌ها فکر کنید.

 

  • MCSA :: Microsoft Dynamics 365 for Operations :

با تخصص داشتن در فناوری Microsoft Dynamics 365 می‌توانید به صورت عملیاتی از آن استفاده کنید. با ادامه‌ دادن در این رشته می‌توانید مدرک MCSE را نیز بگیرید.

 

  • MCSA :: Office 365 :

این مدرک بر تطبیق و به کارگیری برنامه‌های تجاری مبتنی بر فضای ابری در Microsoft Office 365 تمرکز دارد.

 

  • MCSA :: SQL 2016 BI Development :

این مدرک تایید می‌کند که شما توانایی دارید تا با استفاده از سرور SQL ، کار استخراج، تبدیل و بارگذاری یک پلتفرم انبار داده را انجام دهید.

 

  • MCSA :: SQL 2016 Database Administration :

این گواهینامه مهارت شما را در نصب، پیکربندی و مدیریت پایگاه داده بر روی یک پلتفرم مبتنی بر فضای ابری را ضمانت می‌کند.

 

  • MCSA :: SQL 2016 Database Development :

با کمک این مهارت می‌تواند وظایف خود را در قالب یک متخصص پایگاه داده روی پلتفرم‌های داخلی و خارجی مبتنی بر فضای ابری مدیریت کنید.

 

  • MCSA :: SQL Server 2012/2014 :

این مدرک ثابت می‌کند که شما مهارت‌های ضروری مورد نیاز برای توسعه و مدیریت محیط‌های حساس را دارید.

 

  • MCSA :: Universal Windows Platform :

با داشتن این مدرک می‌توانید شغل‌های توسعه دهنده‌ی نرم افزار و یا مهندس کیفی را در نظر بگیرید.

 

  • MCSA :: Web Applications :

داشتن این مدرک نشان می‌دهد که شما برای پیاده سازی برنامه های کاربردی وب مدرن تخصص لازم را دارید.

 

  • MCSA :: Windows 10 :

با داشتن گواهینامه ویندوز ۱۰ شما واجد شرایط نصب، پیکربندی، مدیریت و نگهداری سیستم سازمانی ویندوز ۱۰ هستید.

 

  • MCSA :: Windows Server 2012 :

این مدرک تخصص شما را در زمینه‌ی Windows Server 2012 نشان می‌دهد. می‌توانید با کاهش هزینه‌های فناوری اطلاعات، ارزش و اعتبار کسب و کارها را بالا ببرید. با داشتن این مدرک می‌توانید شغل مدیر سیستم یا متخصص شبکه را انتخاب کنید.

 

  • MCSA :: Windows Server 2016 :

تنها تفاوت این مدرک با مدرک MCSA : Windows Server 2012 در نسخه‌ی سرور ویندوز آن‌هاست.

 

مروری بر دوره

شما با شرکت در دوره جامع MCSA 2016 خود را برای حضور در آزمون اخذ مدرک MCSA: Windows Server 2016 آماده خواهید نمود. شرکت کنندگان در این دوره، مهارت ها و دانش مورد نیاز در بحث استقرار و پشتیبانی از Windows Server 2016 که در بیشتر سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرند را کاملا فرا گرفته و در نهایت با تکیه بر سرفصل های  MCSA 2016 در نظر گرفته شده در این دوره قادر خواهند بود تا در سه آزمون متعلق به مدرک MCSA 2016 که درادامه به آن اشاره شده است شرکت نمایند:

۱: Installation, Storage, and Compute with Windows Server 2016

۲: Networking with Windows Server 2016

۳: Identity with Windows Server 2016

 

 

۱

  • Configure NIC teaming in VMs
  • Implement failover clustering
  • Configure quorum
  • Configure cluster networking
  • Configure cluster storage
  • Implement Network Load Balancing (NLB)
  • Implement Windows Server Update Services (WSUS) solutions
  • Monitor workloads using Performance Monitor
  • implement WDS
  • Implement WMS

۲

  • Install and configure DNS servers
  • Install and configure DHCP
  • Configure high availability using DHCP failover
  • Implement IP address management (IPAM)
  • Implement NAT
  • Configure routing
  • Implement VPN
  • Implement DirectAccess
  • Implement NPS
  • Configure RADIUS
  • Install and configure DFS namespaces
  • Configure DFS replication

۳

  • Install and configure Active Directory Domain Services
  • Install a new forest
  • Add or remove a domain controller
  • Install a domain controller using Install from Media
  • Install and configure a read-only domain controller
  • Configure a global catalog server
  • Upgrade domain controllers
  • Transfer and seize operations master roles
  • Create, copy, configure, and delete users and computers
  • Implement offline domain join
  • Create and manage groups
  • Create and manage OUs
  • Delegate management of Active Directory with
  • groups and OUs
  • Configure and apply Password Settings Objects
  • Active Directory backup and recovery
  • Managing AD DS replication
  • Configure a multi-domain and multi-forest AD DS
  • infrastructure
  • Configure domain and forest functional levels
  • Configure trusts
  • Configure AD DS sites and subnets
  • Create and manage Group Policy Objects
  • Configure Group Policy settings
  • Implement Active Directory Certificate Services
  • Install and configure AD RMS .

در نهایت این مدرک مهارتهای بنیادین فنی مورد نیاز جهت دستیابی به یک جایگاه شغلی معتبر در حوزه فناوری اطلاعات را به فرد منتقل می سازد. MCSA افقهای شغلی متعددی را روشن نموده و پیشنیاز دستیابی به مدرک MCSE می باشد. در گذشته این مدرک به عنوان مدیر شبکه های مایکروسافت یا Microsoft Certified Systems Administrator شناخته می گردید و نشانگر توانایی فرد در مدیریت محیطهای شبکه مبتنی بر Windows Sever 2003 و سیستم عاملهای ماقبل آن بود. پیشنیاز این دوره آشنایی با + Network  میباشد.

 

ما در آکادمی آنلاین قاسمی این امکان را فراهم نموده ایم تا با سبکی کاملا متفاوت و اصولی شما را از آغاز تا پایان دوره MCSA همراهی کنیم و موفقیت شما را در این درس شاهد باشیم.
MCSA, mcse, دوره های ماکروسافت, سر فصل های MCSA, شبکه
نوشتهٔ پیشین
طراحی الگوریتم و فلوچارت
نوشتهٔ بعدی
آشنایی با سخت افزار

پست های مرتبط

MCSE

MCSE

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!