برترین دوره شبکه ماکروسافت را بشناسید ، یاد بگیرید و با آن کسب درامد عالی داشته باشید .

این دوره بی نظیر شما را با بسیاری از اصول شبکه آشنا میکند و در واقع شما را یک مهندس شبکه میکند !

شاید اولین پاسخی که به شما بدهد این است که یک دوره MCSE  یا MCSA باید بگذرانید تا وارد دنیای شبکه بشوید.

MCSE یکی از معتبرترین مدارک ، گواهینامه و دوره های آموزشی شرکت مایکروسافت در زمینه آموزش شبکه است .

در ویرایش جدید مدارک مایکروسافت ، علاقه مندان می توانند با گذراندن و پاس نموده ۵ آزمون به مدرک و گواهینامه MCSE نائل آیند.

MCSE اختصار عبارت Microsoft Certified Solutions Expert می باشد.

مدرک MCSE، مدرک سطح تخصصی (Expert-level) مایکروسافت است که بر خلاف مدرک MCSA که نیاز به گذراندن سه سری آزمون دارد، اخذ این مدرک تنها نیازمند کسب موفقیت در یک آزمون می باشد. MCSE سطح بالاتری از دانش و تخصص را نسبت به مدرک سطح دستیاری MCSA ارائه می نماید.

مراحل اخذ مدرک MCSE

مدارک جدید مایکروسافت که در سال ۲۰۱۹ ارائه گردید جایگزین MCSE 2012 شده است. اخذ این مدرک در دو مرحله انجام می گیرد.

MCSA

اولین مرحله دوره آموزش MCSE اخذ مدرک MCSA می باشد که در سطح Associate است و با گذراندن سه کورس زیر به آن دست پیدا می کنید.

MCSA اختصار عبارت Microsoft Certified Solutions Associate می باشد.

 – Installing and Configuring Windows Server

 – Administering Windows Server

 – Configuring Advanced Windows Server Services

بعد از گذراندن دوره MCSA  و کسب مدرک آن ، می توانید جهت کسب مدرک MCSE دو کورس ذیل را علاوه بر سه کورس قبل بگذرانید تا به مدرک MCSE  دست پیدا کنید.

 – Designing and Implementing a Server Infrastructure

 – Implementing an Advanced Server Infrastructure

مهندسین شرکت  مایکروسافت درامور طراحی، برنامه‌ریزی، هدایت و اشکال‌یابی شبکه‌های کامپیوتری مبتنی بر سیستم‌عامل ویندوز تخصص دارند. مهندسین سیستمهای مایکروسافت باید با تمامی زیرساختهای مورد نیاز برای ایجاد ی شبکه های  کامپیوتری آشنا باشند  و با توجه به نیازهای شرکت ها، بهترین راه حل را در راستای  بهینه سازی امور را به آنها پیشنهاد داده و در صورت توافق، به طراحی و اجرای سیستم مورد نظر بپردازد .

مدرک MCSE مخفف عبارت Microsoft Certified System Engineer  به معنای مهندس شبکه تائید شده  شرکت مایکروسافت است ، مدرک MCSE  یکی  ازمدارک  پرکاربرد شرکت مایکروسافت به شمار می اید .  دریافت مدرک MCSE   به منزله تایید تخصص این افراد در زمینه طراحی و راه اندازی و مدیریت شبکه های کامپیوتری  از سوی شرکت مایکروسافت است . مدرک MCSA که به همراه مدرک MCSE ارائه می شود،  در واقع بخشی  از دوره  MCSE است؛ علاقه مندان در مرحله اول با گذراندن سه دوره آموزشی موفق به اخذ مدرک MCSA شده و پس از آن، با گذراندن دو دوره  دیگر (مجموعا ۵ دوره ) مدرک MCSE را دریافت خواهند کرد . به عبارت دیگر، اگر دوره MCSE را معادل مدرک کارشناسی (لیسانس) در دوره های شبکه مایکروسافت بدانیم، مدرک MCSA معادل مدرک کاردانی (فوق دیپلم) خواهد بود. بنابراین سطح مدرک MCSE معادل با مدرک کارشناسی ( لیسانس ) است .

 

MCSE

پرطرفدارترین دوره‌های MCSE

 

  • Implementing a Software-Defined DataCenter – ۲۰۷۴۵A (Official) :

تمرکز این دوره بر ایجاد تجسم داده‌ها با استفاده از سیستم مرکزی مایکروسافت است. افراد با شرکت در این دوره و اخد مدرک خود با پیاده‌سازی و مدیریت زیرساخت‌های مجازی برای یک سازمان با بهره بردن از سیستم مرکزی آشنا می‌شوند.

 

  • MCSE : Core Infrastructure :

این دوره مربوط به یادگیری نحوه اجرای مراکز داده مدرن است. کسانی که در این آموزش گواهینامه شرکت می کنند، در مورد نحوه کار شبکه، تجسم و ذخیره سازی اطلاعات زیادی خواهند آموخت. از آنجایی که این گواهینامه نیاز به تجربه زیادی در کار در این زمینه دارد، پیش نیازهایی نیز دارد. داوطلبان برای واجد شرایط بودن برای این گواهینامه باید یکی از دو دوره پایه MCSA را تکمیل کنند و یک امتحان انتخابی را نیز پشت سر بگذارند.

 

  • MCSE Productivity – Exchange 2016 :

داوطلبان این دوره آموزش می‌بینند که بر سرور Exchange مسلط شوند، نحوه مدیریت و استقرار سرور و همچنین نحوه استفاده از ویژگی های اصلی و پیشرفته بخشی از این آموزش‌ها هستند. ابعاد پیشرفته‌تری از سرور مانند انطباق و امنیت وجود دارد که در این دوره آموزشی نیز پوشش داده شده است.

 

  • MCSE Productivity – Sharepoint 2016 :

افرادی که می‌خواهند دانش و درک گسترده‌ای در مورد نحوه نصب، پیکربندی و همچنین مدیریت ویندوز سرور ۲۰۱۶ و شیرپوینت ۲۰۱۶ داشته باشند می‌توانند در این دوره شرکت کنند و مطمئن باشند که این دوره برای آن‌ها مفید و مناسب است. موضوعات فرعی زیادی در بخش شیرپوینت وجود دارد که در این دوره آموزشی پوشش داده شده است.

 

  • MCSE Productivity – Skype for Business 2015 :

برای واجد شرایط بودن برای شرکت در این دوره و اخذ مدرک، افراد باید حداقل دو سال تجربه کاری در استفاده از Skype برای تجارت داشته باشند. مواد این دوره آموزشی شامل نحوه استقرار سرور اسکایپ برای کسب و کار، محاسبه اسکایپ با ویندوز سرور، پیکربندی فناوری های ذخیره سازی و موارد دیگر می‌باشد.

پس از اینکه مدرک خود را در این دوره دریافت کردید می‌توانید مدیریت کارهای زیر را به دست بگیرید:

  • پیکربندی کاربران و مشتریان با اسکایپ
  • اجرای نظارت، اتصال، اتصال بالا، بازیابی فاجعه و موارد دیگر با اسکایپ
  • استقرار اسکایپ ترکیبی برای تجارت
  • عیب یابی و موارد دیگر

 

  • Securing Windows Server 2016 – ۷۰-۷۴۴ (Official) :

این دوره به منظور ارتقای تخصص متقاضیان در ایمن سازی سرورهای ویندوز طراحی شده است.

تمرکز اصلی این دوره بر یادگیری روش های مختلف مورد نیاز برای تقویت محیط‌های سرور و همچنین ایمن سازی زیرساخت‌های ماشین‌ها است.

از آن جایی که برای شرکت در دوره‌ی MCSE اخذ مدرک MCSA پیش نیاز است، پس برای کسب مدرک MCSE باید در یک آزمون دیگر علاوه بر آزمون‌های MCSA شرکت کرد. پس به طور کلی هزینه‌ی آزمون‌های MCSE برای یک رشته، به صورت تقریبی حداقل ۱۷۰ دلار می‌باشد.

 

گواهینامه MCSE

 

به طور کلی مهندسان شبکه با چهار سیستم شبکه اصلی در ارتباط هستند :

–  شبکه های محلی (LAN ) : شبکه های محلی کامپیوترها را در یک محیط محدود کوچک  مانند یک شرکت  و یا یک ساختمان به هم وصل می کند .

–  شبکه های شهری (MAN) : شبکه های شهری ، شبکه های محلی داخل  شهر را به هم وصل می کند.

–  شبکه های گسترده (WAN) : شبکه های وسیع، که سیستم های درون شهرهای یک کشور را به هم وصل می کند.

–  شبکه های جهانی (GAN) : در نهایت شبکه های جهانی که شبکه ها یی با مرزهای جغرافیایی نامحدود را به هم وصل می کنند  و به منظور طراحی و اجرای آن ها از تکنولوژی های بی سیم و تکنولوژی های ماهواره ای استفاده می شود .    همانطور که گفتیم وظیفه اصلی مهندس شبکه ایجاد و پشتیبانی  شبکه های کامپیوتری است  که مسئولیت ها و وظایف دیگری را در برخواهد داشت.

در ادامه به برخی از این وظایف و مسئولیت ها اشاره خواهیم کرد :

تشخیص مشکلات  سخت افزاری و نـرم افزاری شبکه و تعویض قطعات معیوب تهیه  نسخه پشتیبان از داده هــا و انجـام عملیات بازیابی اطلاعات  رسیدگی به امور شبـکه های کامپیوتری مدیریت آن ها  رسیدگی به امورات  برنامه ریزی، هماهنگ سـازی و ارزیابی میزان  امنیت شبکه ها به منظور محافظت از داده ها  اجرا و رسیدگی به کلیه امورات مربوط به  نصب میز فرمان به منظور کنترل عملکرد سیستمها  رسیدگی به امور روزمره مراحل روشن و خاموش کردن شبکه ها و کنترل سوابق انجام امور طراحی، پیکربندی و آزمایش سخت افزاری و نرمافزاری شبکه ها  رایزنی با کاربران شبکه به منظور شناسایی و  رفع اشکاالت موجود در شبکه  نظارت بر عملکرد شبکه ها به منظور  تشخیص تنظیماتو ایجاد تغییرات در صورت نیاز.

تفاوت بین MCSA و MCSE چیست؟

مدارک MCSA و MCSE به ترتیب مدارک سطح مقدماتی (entry-level) و تخصصی (expert-level) مایکروسافت هستند که نه تنها الزامات، مطالب و مهارت های کاملاً متفاوتی را پوشش می دهند بلکه متقاضیان را برای نقش های مختلف شغلی IT نیز آماده می کنند.

مدرک سطح دستیاری مایکروسافت، MCSA یک مدرک سطح مقدماتی است که دانش و مهارت های لازم مورد نیاز متخصصان تازه کار IT در اولین سال کاری با محصولات مایکروسافت را تأیید می کند. به همین دلیل مایکروسافت حداقل یک سال تجربه کاری در زمینه محصولات مایکروسافت را برای اخذ این مدرک به متقاضیان پیشنهاد می دهد.

اگرچه تجربه کاری در روند آزمون از امتیازی برخوردار نمی باشد اما برای کسب مدرک MCSA ، متخصصان IT معمولاً باید سه امتحان را پشت سر بگذارند. اخذ این مدرک ، متخصصان IT را برای مشاغلی مانند ادمین شبکه یا ادمین سیستم ، کارشناس پشتیبانی کاربران (Help Desk) یا سایر نقشهای پشتیبانی آماده می کند. بعلاوه، مدرک MCSA پیش نیاز اخذ مدرک MCSE  مایکروسافت می باشد.

مدرک MCSE، مدرک سطح تخصصی (Expert-level) مایکروسافت است که بر خلاف مدرک MCSA که نیاز به گذراندن سه سری آزمون دارد، اخذ این مدرک تنها نیازمند کسب موفقیت در یک آزمون می باشد. MCSE سطح بالاتری از دانش و تخصص را نسبت به مدرک سطح دستیاری MCSA ارائه می نماید. مطالب بسیار مشکل تر و عمیق تر از MCSA بوده و شایستگی لازم برای اخذ نقشهای مدیریتی مانند مدیر IT یا نقشهای ارشد فنی محصولات مایکروسافت را فراهم می نماید.

اما برجسته ترین تفاوت بین مدارک MCSA و MCSE چیست؟ تا سال ۲۰۱۷ این تفاوت تنها به شیوه تمدید اعتبار این مدارک ختم می شد بطوریکه تا قبل از سال ۲۰۱۷، تمامی مدارک MCSE از اعتبار سه ساله برخوردار بودند اما از سال ۲۰۱۷ به بعد همانند مدارک MCSA ، تمامی مدارک MCSE تا زمان اعتبار محصولات مایکروسافت یا دقیق تر بگوییم اعتبارآزمون اخذ مدارک فناوری های مایکروسافت معتبر خواهند بود.

تفاوت دو مدرک MCSA مایکروسافت و CCNA سیسکو چیست؟

با توجه به تفاوت گسترده بین مدارک MCSA مایکروسافت و CCNA سیسکو، بسیاری از متخصصان IT علاقه مند به اخذ این دو مدرک در کنار یکدیگر هستند. علیرغم وجود اشتراک در برخی از مدارک شبکه مایکروسافت با مدرک CCNA، اما دوره CCNA به عنوان دوره اصلی تایید کننده دانش متقاضیان در زمینه محصولات شبکه ای جهت ایجاد آمادگی لازم متقاضیان برای نقش های مختلف IT در حوزه شبکه محسوب می گردد.

بیشترین تفاوت بین مدارک CCNA و MCSA به رویکرد شرکت های مربوطه در مورد نوع مدارک برمی گردد. مدارک مایکروسافت عمدتا مبتنی بر محصول(product-based) هستند بدین مفهوم که، بسیاری از مدارک MCSA مبتنی بر دانش و مهارت های مربوط به محصولات مایکروسافت هستند( Windows ، Server ، SQL Server ، Dynamics و Office ) می باشند.

در نقطه مقابل، برنامه اخذ مدارک شرکت سیسکو ، بسیار پایدارتر و بیشتر یک رویکرد نقش محور دارد. مدارک سیسکو زمینه های مختلفی شامل  routing and switching ، امنیت ، Collaboration و وایرلس را پوشش می دهد. همچنین مدارک سیسکو عمدتاً دانش متقاضیان را در زمینه های مختلف سیستم های شبکه ای مورد تایید قرار می دهد.

اما تنها شباهت بین مدارک MCSA و CCNA در مقدماتی بودن سطح هر دو مدرک یکی در حوزه محصولات مایکروسافت و یکی در حوزه شبکه می باشد. با توجه به اینکه ادمین های سیستم و شبکه، معمولاً مسئولیت مدیریت محصولات ارائه شده توسط هر دو کمپانی سیسکو و مایکروسافت را بر عهده دارند، لذا کسب دو مدرک MCSA و CCNA با نقش های شغلی مرتبط در بین متخصصان IT بسیار متداول گشته است.

مدرک MCSD ( Microsoft Certified Solutions Developer):

مدرک MCSD ارزشی مانند مدرک MCSE دارد و تنها اختلاف آن‌ها در این است که مدرک MCSD فقط و فقط برای رشته‌ی App builder ارائه می‌شود. یعنی افرادی که دوره‌ی خود را در زمینه‌ی App builder بگذرانند در آخر مدرک MCSD می‌گیرند.

گرایش های مختلف MCSE چیست؟

می دانید که تا تقریبا سال ۲۰۰۸  گرایش های MCSE بصورت MCSE Security و MCSE Messaging وجود داشت که معروفترین MCSE ها بودند که یکی امنیت و دیگری بحث ایمیل سرور معروف مایکروسافت یعنی اکسچنچ سرور را به عنوان گرایش تخصصی معرفی می کرد ، اما MCSE امروزه شامل گرایش های زیر است که بصورت خلاصه کاربرد هر کدام برای هر تخصصی را عنوان می کنیم :

  • MCSE Business Applications: این گواهینامه بین المللی ویژه تخصص داشتن شما در حوزه مجموعه نرم افزارهایی به نام Microsoft Dynamics 360 است که بیشتر در حوزه تجارت و مدیریت مشتریان مایکروسافت است. در واقع این گواهینامه ویژه افرادی است که به مباحث مدیریت مشتری یا CRM علاقه مند هستند . این گواهینامه در ژانویه سال ۲۰۲۱ بازنشسته یا Retired خواهد شد.
  • MCSE Core Infrastructure: این گواهینامه بین المللی ویژه افرادی است که می خواهند سیستم عامل های سرور و کلاینت مایکروسافت را مدیریت و راه اندازی کنند. مراکز داده دارای تکنولوژی های مجازی سازی و ذخیره سازی اطلاعات و بصورت کلی شبکه سازی های مایکروسافت را انجام دهند و در یک کلام متخصص سرویس های شبکه مایکروسافت شوند.این گواهینامه در ژانویه سال ۲۰۲۱ بازنشسته یا Retired خواهد شد.
  • MCSE Data Management and Analytics: این گواهینامه بین المللی ویژه برنامه نویس ها و مدیران پایگاه داده SQL سرور مایکروسافت است. افرادیکه می خواهند کار مدیریت ، نگهداری و راه اندازی پایگاه داده های کلان سازمانی را انجام بدهند و با محیط های Cloud این حوزه آشنا شوند به سمت این گرایش از MCSE هدایت می شوند.این گواهینامه در ژانویه سال ۲۰۲۱ بازنشسته یا Retired خواهد شد.
  • MCSE Mobility: این گواهینامه بین المللی مایکروسافت جزو موارد منقضی شده مایکروسافت می باشد. بیشتر حوزه تمرکز این دوره آموزشی ویندوز کلاینت ۱۰ مایکروسافت و تجهیزاتی است که در اصطلاح BYOD هستند یعنی کاربر آنها را به خانه می برد و از خانه به شرکت می آورد ، تجهیزات قابل حمل یا Mobile از جمله مواردی هستند که در این دوره بصورت ویژه به سرویس دهی به آنها توجه می شود.
  • MCSE Productivity: این گواهینامه بین المللی ویژه افرادی است که می خواهند محصولات و سرویس های خودشان را بر روی بستر Cloud یا همان فضای ابری مایکروسافت قرار بدهند و آنها را مدیریت کنند. و البته کمی هم در مورد امنیت در این گواهینامه بحث می شود.

تقسیم بندی مدارک ارائه شده مایکروسافت

  • DATA MANAGEMENT & ANALYTICS
  • MOBILITY
  • PRODUCTIVITY
  • Business Applications
  • APP BUILDER
  • CLOUD PLATFORM & INFRASTRUCTURE :Microsoft Azure ، Private cloud و Big Data

 

شرایط تمدید اعتبار مدارک MCSA ، MCSE و MCSD:

برای دسترسی و بررسی وضعیت مدارک خود تنها کافیست وارد سایت https://docs.microsoft.com/en-us/ شوید و مطابق شکل زیر عمل کنید :

وضعیت تمام مدارک MCSA در این سایت به دو صورت “Active” ( به معنای معتبر و فعال ) و یا “Legacy” می‌باشد ( این حالت به معنای آن است که مایکروسافت دیگر در این زمینه محصولات و خدمات ارائه نمی‌دهد بنابراین آزمون جدیدی در این زمینه برگزار نمی‌شود و مدرک جدیدی در این زمینه داده نخواهد شد البته مدارک قبلی که دارای وضعیت Legacy هستند همچنان معتبر هستند.)

 

 

ما در آکادمی آنلاین قاسمی این امکان را فراهم نموده ایم تا با سبکی کاملا متفاوت و اصولی شما را از آغاز تا پایان دوره MCSE همراهی کنیم و موفقیت شما را در این درس شاهد باشیم.
mcse, آموزش network+, آموزش آنلاین شبکه, آموزش آنلاین نت ورک, آموزش شبکه, دوره های MCSE, دوره های شبکه, شبکه, ماکروسافت mcse
نوشتهٔ پیشین
+NETWORK
نوشتهٔ بعدی
بازی سازی با اسکرچ

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!