نرم افزار Sketchup

 

 

نرم افزار sketchup

 

 

نرم افزار اسکچاپ (SketchUp) چیست؟

نرم افزار اسکچاپ یکی از ساده ترین و سریع ترین نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی معماری است که بیشتر از آن برای ایده پردازی و مدلسازی احجام اولیه طرح استفاده می شود. البته به کمک پلاگین های بسیار زیادی که دارد، میتوان دقیق ترین احجام را در آن به سرعت مدلسازی کرد.
سازندگان نرم افزار اسکچاپ بر این عقیده بودند که نرم افزارهای مدلسازی پیچیدگی و تنظیمات زیادی دارند، که باعث کاهش سرعت یادگیری یا افزایش زمان مدلسازی می شود و از طرفی نیازمند این است که شخص طراح، کاملاً به ابزارهای آن نرم افزار مسلط باشد تا بتواند هر چیزی را که می خواهد مدلسازی کند؛ بنابراین اسکچاپ را تولید کردند تا طراحان به سادگی بتوانند کانسپت های خود را به مدل سه بعدی تبدیل کنند.

کاربردهای نرم افزار اسکچاپ 

نرم افزار اسکچاپ یکی از پرکاربردترین نرم افزارها برای رشته معماری است، هر چند که در زمینه های راهسازی و شهرسازی، طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی غرفه و همچنین مهندسی مکانیک (طراحی صنعتی)، تاسیسات، بازی سازی، عمران و صنایع چوب، MDF و نجاری کاربردهای زیادی دارد.
از کاربردهای دیگر اسکچاپ در معماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدلسازی سه بعدی انواع برج، ساختمان، ویلا، نما، محوطه و …
  • طراحی داخلی، دکوراسیون، غرفه های نمایشگاهی و …
  • ماکت سازی و پرینت سه بعدی
  • ساخت و تولید انیمیشن های معماری
  • ایجاد نقشه های دو بعدی از مدل های سه بعدی
  • رندرهای VR یا ۳۶۰ درجه از پروژه های معماری با کمک پلاگین های اسکچاپ
  • مدلسازی آبجکت های سه بعدی از محصولات کمپانی های مختلف و طراحی کاتالوگ

 

اصول کاری نرم افزار اسکچاپ بر پایه تبدیل خط به صفحه و تبدیل صفحه (سطح) به حجم است که نسبت به سایر نرم افزارهای سه بعدی، کار را برای کاربر به شدت راحت کرده و طراحان ارتباط بسیار خوبی با آن برقرار می کنند، به همین دلیل اسکچاپ یکی از مناسب ترین گزینه ها برای کانسپت دیزاین است یعنی شما به راحتی می توانید با بازی با سطوح و احجام مختلف در اسکچاپ ایده پردازی کنید و خلاقیت خود را به نمایش بگذارید.

 

 

قابلیت ها و ویژگی های نرم افزار SketchUp

 

سادگی و حجم پایین در اسکچاپ :

از مهم ترین ویژگی های نرم افزار اسکچاپ می توان به سادگی آن و همچنین حجم پایین این نرم افزار و سهولت یادیگری آن اشاره نمود، علاوه بر آن SketchUp دارای واسط کاربری مناسبی می باشد و بسیاری از کاربران محیط آن را می پسندند و به آسانی می توانند به یادگیری این نرم افزار بپردازند.

کتابخانه های سه بعدی در اسکچاپ :

کتابخانه های سه بعدی مناسبی در SketchUp قرار دارد که کاربران با استفاده از آن می توانند طراحی های مورد نظر خود را ایجاد نموده و با کاربران دیگر به اشتراک بگذارند.

 

همچنین برخی دیگر از قابلیت های این نرم افزار در زیر آمده است:

 

  • مدلسازی دقیق و اصولی
    برخلاف اکثر افراد، مدلسازی و طراحی در اسکچ اپ می تواند بر مبنای دقیق ترین ابعاد و اندازه گذاری ها انجام شود و دامنه کار آن فقط به مدلسازی شماتیک و تقریبی محدود نمی شود. پس از مدلسازی در اسکچاپ شما قادر به گرفتن نقشه های دقیق از آن هستید.
  • مدلسازی سریع و آسان
    اسکچاپ با معرفی ابزاری به نام ابزار Push/Pull Tool که در واقع شناسه ی اسکچاپ به حساب می آید، تحولی در فرآیند مدلسازی سه بعدی به وجود آورده چون تنها با کشیدن یا فشار دادن سطوح به وسیله ی ماوس، می توان به سطوح ارتفاع داد یا احجام را به وجود آورد.
  • پلاگین ها و افزونه های تخصصی
    با این که مدلسازی با خود اسکچاپ بسیار سریع و آسان است ولی پلاگین ها و افزونه هایی دارد که می تواند پیچیده ترین مدلسازی ها را انجام دهد و به همین دلیل است که بسیاری از طراحان و سه بعدی کارهای حرفه ای نیز طرفدار این نرم افزار قدرتمند هستند.
  • خروجی های نسبتاً با کیفیت
    با کمک پلاگین های اینسکیپ یا وی ری که مخصوص اسکچاپ تولید شده اند، می توان رندرهای یا کیفیتی را در قالب عکس یا انیمیشن تهیه کرد. هر چند که کیفیت آن ممکن است به پای رندرهایی که با وی ریِ مخصوص تری دی مکس می گیرید، نرسد ولی باز هم کیفیت قابل قبولی دارد.
  • دسترسی آسان به آبجکت های آماده سه بعدی
    هنگام استفاده از اسکچ آپ محدودیت یا کمبودی از نظر آبجکت های آماده احساس نخواهید کرد، چرا که یکی از کامل ترین بانک های اطلاعاتی از مدل های آماده به صورت رایگان در دسترس شما قرار دارد.
  • محیط نرم افزاری ساده و سبک
    از مهم ترین ویژگی های اسکچاپ می توان به رابط کاربری بسیار ساده و کاربر پسند اشاره کرد. دکمه های گرافیکی و استفاده آسان از آن ها باعث محبوبیت بسیار زیاد این نرم افزار برای دفاتر و آتلیه های معماری شده است.
    از طرفی بر خلاف بسیاری از نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی، اسکچاپ حجم بسیار پایینی دارد و با سیستم های ضعیف هم می توان به راحتی از آن استفاده کرد.
  • یادگیری آسان
    یادگیری اسکچاپ نسبت به نرم افزارهای سه بعدی دیگر پیچیدگی های کمتری دارد و با آموزش نرم افزار sketchup  در آکادمی آنلاین قاسمی ، در کوتاه مدت می توانید به آن کاملاً مسلط شوید.
  • هماهنگی و ارتباط به نرم افزارهای دیگر
    یکی از مزایای اسکچاپ، ارتباط بسیار خوب با سایر نرم افزارهای مدلسازی و رندرینگ است، شما به راحتی می توانید نقشه های اتوکد خود را وارد اسکچاپ کنید، خطوط دو بعدی آن را به احجام سه بعدی تبدیل کنید، حجم خود را وارد نرم افزارهای مدلسازی دیگر مثل راینو یا تری دی مکس نمایید و در نهایت برای رندر گرفتن یا ساخت انیمیشن، آن را وارد لومیون کنید
  • ابزارهای قدرتمند مدل‌سازی

SketchUp با ارائه ابزارهای مدل‌سازی قدرتمند، امکان ساخت مدل‌های دقیق و بی‌نظیر را فراهم می‌کند. از جمله این ابزارها می‌توان به ابزارهای Push/Pull و Follow Me اشاره کرد که به کاربران این امکان را می‌دهند تا به سرعت و با دقت بالا اشیاء و ساختارهای مختلف را ایجاد کنند.

  • امکان اتصال به سایر نرم افزارها

یکی از مزیت‌های بزرگ SketchUp این است که این نرم افزار به راحتی با سایر ابزارها و نرم افزارهای معماری ارتباط برقرار کرده و می‌تواند فایل‌ها را به صورت هماهنگ باز و ویرایش کند. این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد تا در تعامل با دیگر ابزارهای طراحی، به بهترین نتیجه دست یابند.

 

 

sketchup

Render و خروجی در اسکچاپ

آخرین مرحله ای که در نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی اتفاق می افتد (البته قبل از پست پروداکشن)، گرفتن خروجی و رندر در قالب عکس یا انیمیشن است. هر چه رندر نهایی با کیفیت تر و واقعی تر باشد، زحمتی که طراح برای سه بعدی کردن طرح خود کشیده، بهتر به تصویر کشیده می شود.

نرم افزار اسکچاپ اساساً به منظور رندرینگ ساخته نشده و یک نرم افزار مدلسازی است. سازندگان این نرم افزار اساساً اسکچاپ را برای خروجی های غیر واقعی ساخته اند. با کمک اسکچاپ شما می توانید با انواع استایل های غیر واقعی از قبیل کارتونی، اسکیس دستی، رندر خطی، رنگی و … خروجی بگیرید و یا در همان محیط سه بعدی اسکچاپ، مدل خود را مشاهده کنید؛ ولی امکان رندر به شیوه ی متداول در آن وجود ندارد.

برای رفع این مشکل شما باید از پلاگین های رندر مخصوص اسکچاپ استفاده کنید، که دو مورد از قوی ترین موتورهای رندر که نسخه ی مختص اسکچاپ نیز دارند، عبارتند از:

  • موتور رندر وی ری برای اسکچاپ (VRay for SketchUp)
  • موتور رندر اینسکیپ برای اسکچاپ (Enscape for SketchUp)

این دو موتور رندر، خروجی های قابل قبولی از مدل و طرح سه بعدی شما در اسکچاپ نمایش می دهند ولی اگر مایل به گرفتن رندرهای حرفه ای تر و رئال تر برای پروژه های خود هستید، می توانید مدل سه بعدی خود را وارد نرم افزار ۳Ds Max کرده و با وی ریِ تری دی مکس رندر بگیرید یا از لومیون استفاده کنید.

نمونه خروجی اسکچاپ

 

 

پلاگین های اسکچاپ

نرم افزار اسکچاپ یک نرم افزار ساده با قابلیت های مدلسازی محدود است. بنابراین پلاگین هایی برای مقاصد خاص برای آن طراحی و برنامه نویسی شده که می توانند امکانات حرفه ای تری را برای مدلسازی سه بعدی به آن اضافه کند و کارایی آن را ارتقا دهد.
طراحانی که بخواهند به صورت تخصصی با اسکچاپ کار کنند و به هیچ نرم افزار دیگری وابسته نباشند، می توانند با یادگیری پلاگین های مختلف اسکچاپ (که تعدادشان کم هم نیست) پیچیده ترین احجام و طرح های پارامتریک را در این نرم افزار مدلسازی و سه بعدی نمایند.

چه رشته هایی از نرم افزار  اسکچ آپ ( sketchup ) استفاده می کنند؟

  • معماری
  • طراحی داخلی
  • مهندسی خاک
  • مهندسی راه و ساختمان
  • طراحی بازی های رایانه ای

اسکچاپ نرم افزاری فوق العاده

نرم افزار اسکچاپ یکی از مناسب ترین گزینه های برای خلق طراحی های باکیفیت و مطلوب می باشد و می توان با استفاده از SketchUp طراحی های هوشمندانه ای را برای مدل سازی های سه بعدی ترسیم نمود و مواردی از قبیل مکان، ابعاد و عمق را به طراحی ها اضافه نمود.

نرم افزار اسکچاپ یکی از قدرتمند ترین نرم افزارها در ساخت و ویرایش مدل های سه بعدی به شمار می رود و علاوه بر کارایی های بی شمار دارای ظاهری کار پسند نیز می باشد که سبب ایجاد ارتباط مناسب کاربر با این نرم افزار می گردد.

ما در آکادمی آنلاین قاسمی این امکان را فراهم نموده ایم تا با سبکی کاملا متفاوت و اصولی شما را از آغاز تا پایان دوره نرم افزار Sketchup همراهی کنیم و موفقیت شما را در این درس شاهد باشیم.
آموزش طراحی با نرم افزار Sketchup, آموزش مدل سازی با نرم افزار Sketchup, آموزش نرم افزار Sketchup, نرم افزار Sketchup
نوشتهٔ پیشین
نرم افزار Revit
نوشتهٔ بعدی
نقاشی دیجیتال Digital-Painting

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!