انیمیشن

در گذشته تولید انیمیشن‌های دو بعدی و سه بعدی فقط توسط افراد خاصی که تجهیزات کافی و گران قیمت داشتند انجام می‌شد، اما امروزه با نرم افزار انیمیشن سازی متنوعی که تولید شده‌اند، همه می‌توانند انیمیشن مورد علاقه خود را تولید کنند.

 

نرم افزارهای ساخت انیمیشن

 

در واقع نرم افزارهای ساخت انیمیشن ، باعث می‌شوند حس حرکت را به صورت فریم به فریم (نقاشی یا تصویر) ایجاد کنیم.

 

دو نوع نرم افزار انیمیشن سازی، سه بعدی (۳D) و دو بعدی (۲D) وجود دارد.

تفاوت این دو مدل در این است که در نوع ۲D همه انیمیشن‌ها به صورتی ساخته می‌شود که طول و عرض دارد و در حالت ۳D علاوه بر طول و عرض، ارتفاع هم دارد.

انیمیشن سه بعدی بر خلاف انیمیشن دو بعدی، سایه پردازی و چشم انداز خوبی دارد و واقعی‌تر می‌باشد.

 

ساخت انیمیشن جذابیتی دارد که فقط این حس را کسانی که حداقل یک بار این کار را انجام داده‌اند متوجه می‌شوند.

ساخت انیمسین می تواند در موبایل یا کامپیوتر باشد ولی در نظر داشته باشید که این موضوع برای همه نرم افزارها صدق نمی‌کند؛ زیرا بعضی از برنامه‌ها نیاز به سیستم قدرتمندی دارد تا بتواند خروجی انیمیشن را بگیرد.

 

پویانمایی یا نقاشی متحرک یا انیمیشن (Animation) نمایش تند و پیوسته تصاویری دوبعدی، یا موقعیت‌های مدل‌های واقعی، برای ایجاد توهم حرکت است. حرکت روان تصاویر پویا در انیمیشن، ناشی از یک خطای دید است که به دلیل پدیدهٔ ماندگاری تصاویر بوجود می‌آید. پویانمایی می‌تواند در قالب هر دو رسانهٔ آنالوگ مانند فیلم متحرک، نوار ویدئو یا در رسانه‌های دیجیتال؛ پویانمایی فِلش، ویدئوی دیجیتال ضبط شده یا “GIF” پویا باشد.

 

نرم افزارهای حرفه ای برای ساخت انیمیشن دوبعدی و سه بعدی

 

۱- نرم افزار لومیون Lumion

نرم افزار لومیون که عمدتا توسط طراحان داخلی، معماران و کسانی که انیمیشن را برای معرفی مختصر کارهایشان می خواهند، استفاده می شود، نرم افزاری نسبتا جدید و قدرتمند است که با سایر نرم افزارهای طراحی همچون ۳dsmax، Rhino ، اسکچاپ و … سازگاری کامل دارد. سیستم مورد نیاز در این نرم افزار در حد متوسط بوده و با یک کامپیوتر معمولی می توانید رندرهای خوبی بگیرید. کافی است مدل خود را در نرم افزار رویت، اسکچاپ، تری دی مکس، راینو و … تهیه کنید و وارد نرم افزار کنید و براحتی آن را انیمیت کنید.

 

۲- نرم افزار تری دی مکس ۳dsmax

 

تری دی مکس نرم افزاری است که بسیار گسترده بوده و تقریبا با تمامی نرم افزارهای سه بعدی سازی موجود در بازار سازگار می باشد. نکته بسیار مهم در مورد تری دی مکس این است که شما هم کار سه بعدی سازی و هم انیمیشن را می توانید در داخل خود نرم افزار انجام دهید (در لومیون باید مدل سه بعدی را از بیرون وارد کنید). ضمنا مدل های آماده (میز، صندلی، درخت، ماشین و…) و حتی متریال های آماده زیادی برای تری دی مکس بصورت آماده در بازار توسط شرکت های مختلف تهیه شده است که بصورت آماده می توانید در کار خود استفاده کنید و سرعت سه بعدی کردن را افزایش دهید.

نکته بسیار مهم برای استفاده از نرم افزار ۳DMAX این است که این نرم افزار برای نورپردازی، رندر و ساخت انیمیشن، یک کامپیوتر قوی نیاز دارد و بعضی رند تصاویر حتی ممکن است تا ۳ ساعت طول بکشند.  ضمنا حتما باید از پلاگین V-ray در این نرم افزار برای خروجی بهتر استفاده کنید.

 

۳- نرم افزار مایا- MAYA

 

یکی از جدیدترین نرم افزارهای مدلینگ و ساخت انیمیشن، نرم افزار مایا می باشد. با سایر نرم افزارهای طراحی همچون ۳dsmax، Rhino ، اسکچاپ و … سازگاری کامل دارد و در زمینه سه بعدی کردن بسیار قدرتمند است (در این زمینه از تری دی مکس آسان تر است). مانند تری دی مکس، باید از پلاگین Vray برای طبیعی تر کردن انیمیشن های خود استفاده کنید. نقطه ضعف مایا نسبت به تری دی مکس این است که مدل های آماده و متریال های از پیش ساخته برای آن در بازار کمتر تولید شده اند. برای خلق یک انیمیشن در این نرم افزار به یک سیستم متوسط رو به بالا نیاز دارید . بهترین نسخه آن نسخه ۲۰۱۷ می باشد.

 

۴- نرم افزار بلندر Blender

 

این نرم افزار رایگان که معمولا برای ساخت بازی های مختلف هم مورد استفاده قرار می گیرد، بهترین نرم افزار رایگان برای ساخت انیمیشن است اما در مقایسه با ۳ نرم افزار بالا، ضعف هایی دارد. اگر افکت های فراوان و جلوه های ویژه مختلف موجود در این نرم افزار متن باز را نادیده بگیریم، سرعت کار با آن کمی در قیاس با سه نرم افزار بالا کمتر است ولی نتایج آن دست کمی از نرم افزارهای بالا ندارد و حتی گاهی کیفیت انیمیشن های تولید شده بهتر است. سیستم مورد نیاز در این نرم افزار در حد متوسط بوده و می توانید مدل خود را در خود نرم افزار بسازید و سپس متحرک کنید و می توانید مدل خود را از سایر نرم افزارها وارد کنید.

 

۵- نرم افزار Toon Boom Harmony

اپلیکیشن Toon Boom Harmony یک انتخاب خوب برای کاربران مبتدی تا پیشرفته می باشد به گونه ای که می توانند با بهره گیری از ابزارهای مختلف بهترین اثر را پدید بیاورند. در این نرم افزار می توانید از تصاویر مختلف و یا نقاشی‌ های اسکن شده برای ساخت انیمشین‌ های خود استفاده کند. Toon Boom Harmony بسیار مقرون به صرفه بوده و هزینه ها را به صورت چشم گیری پایین می آورد.

 

 قابلیت های برنامه Toon Boom Harmony 

  • امکان اسکریپت نویسی
  • ساخت انیمیشن بدون نیاز به کاغذ
  • امکان ایجاد باران و آتش و گرد و خاک و …
  • پشتیبانی از تبلتهای Wacom برای طراحی با قلم
  • امکان ترکیب اشیاء دو و سه بعدی و خلق آثار هیبرید
  • موتور قدرتمند ساخت براش برای خلق آثار هنری بدیع
  • توانایی خوب در حرکت دادن شخصیت های انیمیشنی
  • محیطی خلاقانه و کاربردی برای طراحان تصاویر متحرک

۶- نرم افزار CelAction2D

آیا می دانستید انیمیشن مستر بین با نرم افزار CELACTION 2D ساخته شده است؟ و تمام حرکات این شخصیت کارتونی از شخصیت او در فیلم‌های اصلی بهره گرفته شده است. نرم افزار انیمیشن CELACTION 2D اغلب برای ایجاد انیمیشن های پیچیده مورد نیاز است و توسط حرفه ای ها مانند طراحان بازی، کارتونیست ها، معماران و هنرمندان استفاده می شود.

برخی از ویژگی های اصلی که در انیمیشن ساز ۲D خوب مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از حرکت و انیمیشن، محیط تولید، سیستم ورودی و خروجی مناسب، ایجاد شخصیت و مرحله و SFX.

 

ویژگی های کلیدی نرم افزار CelAction2D

  • استفاده از جلوه های ویژه
  • دارای ابزار های دیجیتال
  • بهره وری بالا در تولید
  • رابط کاربری انعطاف پذیر
  • ایجاد صحنه های multiplane
  • ساخت محیط های جذاب و دیدنی با اشیاء های مختلف
  • پشتیبانی از سیستم عامل های ۶۴ بیتی و ویندوز ۷ , ۸٫۱ و ۱۰

 

۷- نرم افزار Moho (Anime Studio) Pro

Moho یکی از نوآورانه ترین نرم افزار انیمیشن سازی ۲D است که بصورت آنلاین در دسترس است. این نرم افزار برای سیستم عاملهای اندروید و ویندوز طراحی شده است که می تواند انیمیشن های دو بعدی و سه بعدی را با یکدیگر ترکیب نماید. به کمک این نرم افزار از امکانات و ویژگی های دیگری برای ساخت تصاویر فلش، تصاویر مربوطه با فرمت های مختص تلفن همراه و دستگاه های PDA، طراحی بازی های کوچک برای این دستگاه ها و … را می توان ایجاد نمود.

-moho-pro-3

قابلیت های نرم افزار Moho:

  • پشتیبانی از فتوشاپ
  • قابلیت رسم در کاغذ
  • امکان ضبط کلیپ صدا
  • امکان شبیه سازی فیزیکی
  • ساخت شخصیت های سخنگو
  • اضافه کردن افکت حرکتی و سایه
  • ساخت ویدئو با فرمت های مختلف
  • قابلیت ساخت انیمیشن با کیفیت بالا
  • قابلیت ترکیب ویدئو و صوت و انیمیشن
  • اضافه کردن افکت های خاص به انیمیشن

 

TV Paint

 

تی‌وی پینت نرم‌افزاری فرانسوی است که حرفه‌ای‌ترین و همه چیزتمام‌ترین نرم‌افزار در انیمیشن‌های فریم به فریم دستی به حساب می‌آید. این نرم‌افزار در حوزه ۲بعدی پیچیده‌تر و قدرتمندتر از فوتوشاپ ولی سبک‌تر و سریع‌تر عمل می‌کند. اگر فکر می‌کنید جزو نوادگان انیماتورهای دیزنی هستید، حتماً باید تی‌وی پینت را امتحان کنید. چرا که بسیاری از هنرمندان کهنه‌کار دیزنی از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

 

Character Animator

 

کاراکتر انیماتور جدیدترین نرم‌افزار شرکت Adobe است که کار را برای تازه‌انیماتورها راحت‌تر کرده است. لازم نیست ساعت‌ها وقت خودتان را صرف ریزه‌کاری‌های طاقت‌فرسای انیمیت کنید. این نرم‌افزار با کمک دوربین جلوی لپ‌تاپ یا وب کم شما، کاراکترها را متحرک می‌کند. این نرم‌افزار به سریع‌تر شدن تولید انیمیشن‌های شما، کمک چشمگیری خواهد کرد.

 

After Effects

کمتر کسی پیدا می‌شود که نام افترافکت را نشنیده باشد. این نرم‌افزار همه‌کاره، در ساخت انیمیشن‌های ۲بعدی، جلوه‌های ویژه و اصلاح رنگ انیمیشن‌های ۳بعدی و همینطور ساخت موشن‌گرافیک استفاده می‌شود. پلاگین‌های فراوان توسط توسعه‌دهنده‌های جهانی و قابلیت همخوانی این نرم‌افزار با سایر نرم‌افزارهای شرکت Adobe، کار با افترافکت را تبدیل به تجربه‌ای دلنشین نموده است و محال است خواسته شما را نتوان با این نرم‌افزار برآورده کرد.

 

Cinema 4D

کمتر کسی از موشن‌گرافیست‌ها پیدا می‌کنید که نام cinema 4D را در حوزه تولید موشن‌گرافیک و انیمیشن‌های جذاب ۳بعدی نشنیده باشد. معمولاً برای موشن‌گرافیک‌های کوتاه و جذاب، مدل‌های ۳بعدی را در این نرم‌افزار می‌سازند و حتی انیمیت‌های کوتاهی هم با آن انجام می‌دهند و برای کامپوزیشن و اصلاح رنگ، به افترافکت انتقال می‌دهند. cinema 4D به خوبی با افترافکت همخوانی دارد و به همکار جدایی‌ناپذیر این نرم‌افزار، در میان موشن‌دیزاینرها تبدیل شده است. مطمئناً تجربه متفاوتی با سینمافوردی در زمینه انیمیشن و موشن‌گرافیک خواهید داشت.

 

اپلیکیشن ساخت کارتون FlipaClip برای اندروید و iOS

این برنامه جز بهترین ابزارهای تولید انیمیشن است.

ویژگی‌های این برنامه:

  • ابزارهای مختلف نقاشی و رسم
  • سیستم لایه‌ای برای هر فریم
  • امکان روتوسکوپ بر روی فریم‌های ویدیویی
  • امکان صداگذاری و…

 اپلیکیشن آنلاین ساخت ویدیو Animoto Video Maker برای اندروید و iOS

این برنامه آنلاین است و نیازی به دانلود نیست.

کافی است با گوشی خود لاگین کنید. با استفاده از این برنامه، به میلیون‌ها قطعه موسیقی در آرشیو این اپلیکیشن دسترسی خواهید داشت.

برنامه انیمیشن سازی اندروید StickDraw 

با این برنامه به راحتی در گوشی خود انیمیشن استیکری بسازید.

انیمیشن استیکری همان کاراکترهای ساده‌ای هستند که با چند خط و نقطه به شکل انسان می‌باشند.

اپلیکیشن ساخت انیمیشن Pixel Studio ( iOS )

این برنامه را علاوه بر گوشی می‌توانید با سیستم‌های کامپیوتری مک نیز هماهنگ کنید.

Pixel Studio را می‌توانید در iCloud نیز آپلود کنید و همچنین برای طراحی می‌توانید از قلم اپل نیز استفاده نمایید.

برخی ویژگی‌های این برنامه:

  • خلق انیمیشن‌های کاراکتری و حروف علاوه بر خلق انیمیشن‌های متعارف
  • قابلیت عملکرد در حالات رنگی HSV و RGBA

 

ما در آکادمی آنلاین قاسمی این امکان را فراهم نموده ایم تا با سبکی کاملا متفاوت و اصولی شما را از آغاز تا پایان دوره ساخت انیمیشن همراهی کنیم و موفقیت شما را در این درس شاهد باشیم.
آموزش آنلاین انیمیشن, آموزش ساخت animation, آموزش ساخت انیمیشن, انیمیشن, ساخت انیمیشن, موشن گرافیک, نرم افزارهای ساخت انیمیشن, نرم افزارهای مناسب برای انیمیشن
نوشتهٔ پیشین
نقاشی دیجیتال Digital-Painting
نوشتهٔ بعدی
موشن گرافیک Motion-Graphic

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!