از SEO چه میدانید ؟

 

چقدر به بهبود سایت و بازدید سایتتان فکر کرده اید ؟

دوست دارید در بهترین صفحات گوگل باشید ؟

SEO یکی از زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ است که اگر در فضای آنلاین فعالیت داشته باشید یا به موضوعات مرتبط با آن علاقمند باشید، ناگزیر هستید برای یادگیری آن وقت بگذارید.

سئو مجموعه‌ای از کارها برای بهبود رتبه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل است

مجموعه فعالیت هایی که در طراحی سایت، تعیین استراتژی محتوایی و تولید محتوا انجام میدهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.

حالا راحت می‌توانیم درک کنیم که چرا بیل گیتس می‌گوید:

اگر کسب و کار شما در اینترنت حضور ندارد، به زودی از صحنۀ روزگار حذف خواهید شد.

 

اصول سئو

 

SEO  یا بهینه سازی سایت چیست؟

سئو یا بهینه سازی سایت مخفف عبارت SEO= Search Engine Optimization است. به مجموعه فرآیندهایی که باعث شود سایت شما رتبه بهتری را در موتور جستجو کسب کند، سئو گفته می‌شود. کارشناسان عوامل تاثیرگذار بر بهینه سازی سایت را به دو دسته تقسیم کرده‌اند: عوامل داخلی و عوامل خارجی. سئو داخلی معمولا بر روی بهبود وبسایت تمرکز دارد و با طراحی استاندارد قالب و ساختار وب سعی می‌کند وضعیت سایت را در گوگل ارتقا دهد. منظور از بهینه سازی خارجی، کارهایی مانند ایجاد  لینک‌های خارجی و… است.

دلیل نیاز یک سایت به اصول سئو

بسیاری از صاحبین کسب و کارها به اشتباه تصور می‌کنند که سئو مختص سایت‌های پربازدید و کسب و کارهای بزرگ است. در صورتی که هر سایت نوپایی برای اینکه بتواند خود را به مخاطبانش معرفی کند، باید از اصول سئو  استفاده نماید.

کسب رتبه ارگانیک در گوگل

گوگل در مقابل رقیبان خود مانند yahoo، Bing، Baidu و… از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این بدان معنا است که اکثر افراد حداقل روزی یک بار از این موتور جستجو استفاده می‌کنند. استفاده از تکنیک‌های سئو سبب شناسایی ارزش سایت، افزایش ترافیک و رشد ارگانیک سایت خواهد شد.

کسب اعتبار و ایجاد اطمینان (Credinility)

هدف نهایی بهینه سازی سایت، ایجاد وبسایتی با دامنه قوی، طراحی زیبا و کاربرپسند است. موتورهای جستجو معیارهای متعددی برای معرفی یک دامنه قوی دارند. بنابراین خدمات سئو حرفه‌ای باید به صورت مداوم انجام شود، تا اطمینان گوگل و در نهایت اعتماد مخاطبان به دست آید.

 

محتوا عامل اساسی در رتبه‌بندی گوگل 

محتوا یکی از قوی‌ترین نشانه‌های رتبه بندی گوگل است. با این‌ حال، بسیاری از بازاریابان در تولید محتوای مناسب مشکل دارند. باید بدانید دوره‌ی روزهایی که می‌توانستید با نگارش و انتشار یک پُستِ وبلاگ ۳۰۰کلمه‌ای، رتبه کسب کنید، مدت‌هاست سپری شده است. برای کسب رتبه در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) به محتوایی عالی نیاز دارید.

با هر محتوایی که منتشر می‌کنید، از خود بپرسید «چرا این محتوا را منتشر می‌کنم ؟» . داشتن هدف برای محتوا ، از اهمیت زیادی برخوردار است.

اصول سئو

نحوه کارکرد سئو

برای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو، باید مجموعه ای از قوانین را رعایت کرده و زیرساخت وب سایت خود را بر این اساس تنظیم کنید تا خزندگان موتور جستجو بدون هیچ مشکلی به وب سایت شما دسترسی پیدا کرده و نمایه سازی کنند. این عموماً به عنوان SEO فنی شناخته می شود.

مرحله بعدی این است که مطالب شما با کلمه کلیدی انتخاب شده کاملا مرتبط باشد. این به عنوان SEO On-Page شناخته می شود.

سرانجام، برای داشتن وب سایتی با رتبه بالا در گوگل، داشتن منابع (پیوندها) از وب سایت های دیگر مهم است. پیوندهای موجود در سئو به عنوان “رأی اعتماد” عمل می کنند و می توانند به موقعیت رتبه های بالای وب سایت تأثیر مثبت بگذارند. در اصطلاحات سئو این به عنوان سئو خارج از صفحه یا off-page SEO. شناخته می شود.

 

مزایای مهم سئو برای سایت

 

  • کاربران اینترنت روزانه بین ۶ تا ۷ میلیارد بار از موتورهای جستجو برای پیدا کردن موضوعات مورد نظر خود استفاده می‌کنندشما هم می توانید درصدی از این جستجو را به خود اختصاص دهید.
  • هر چه رتبه شما در موتورهای جست و جو بالاتر باشد، ترافیک بالاتری برای سایت شما رقم می خورد
  • ۳۰ درصد کاربران اینترنت فقط روی لینک اول کلیک می کنند و به سراغ لینک های بعدی نمی روند و ۷۵ درصد کاربران در اینترنت اصلا به سراغ صفحه دوم نتایج جستجو نمی روند
  • ۷۰ درصد کاربران علاقه ای به کلیک بر روی تبلیغات گوگل ندارند و نتایج اصلی را انتخاب می کنند
  • برخلاف سایر تبلیغات که هزینه بر هستند، شما با رتبه ای که در گوگل می گیرید بازدید های بیشتر و رایگانی را دریافت می کنید. سئو بازدید سایت شما را بالا میبرد بدون اینکه نیاز باشد هزینه تبلیغات بدهید.
  • داشتن سئوی خوب و قرار گرفتن در نتایج بالا بر ریو برندینگ شما نیز تاثیر مثبتی دارد و می تواند باعث افزایش فروش اینترنتی شود.

معرفی وب سایتمان به گوگل

اولین قدم برای ثبت سایت تان این است که Site map  خود را تهیه کنید. سایت مپ ها فایل هایی هستند که حاوی صفحات مهم سایت تان هستند. در قدم دوم باید اکانت سرچ کنسول ایجاد و سایت مپ خود را ارسال کنید. اگر خودتان سایت تان را به گوگل معرفی کنید دو مزیت دارد:

  • جستجوی بهتر: اگر شما از سایت های دیگر بک لینک بگیرید، گوگل سریع تر شما را پیدا می کند.
  • سرچ کنسول پیشنهادات موثری در رابطه با بهبود و بهینه سازی سایت به شما می دهد.

 

اصول سئو

choosearea

مراحل پیاده سازی سئو 

 

  • استفاده از یک نام مناسب برای دامنه

اهمیتی ندارد که نام دامنه حتما شامل کلمات کلیدی باشد. چون گوگل تنها بر اساس دامنه تصمیم نمی گیرد که سایتتان درباره چه موضوعی است. اما بهتر است موارد زیر رعایت شود.

  • شامل نام کسب و کار شما باشد.
  • خط فاصله نداشته باشد.
  • کوتاه و بیاد ماندنی باشد.
  • استفاده از یک پلت فرم ساخت وب سایت

استفاده از پلت فرم هایی که افراد بدون مهارت های کد نویسی می توانند کار مدیریت محتوای سایت شما را آسان تر کنند. سیستم های مدیریت محتوا (cms) که نیازی به کد نویسی ندارند مانند جوملا، وردپرس قابل سفارشی سازی و گسترش هستند و به راحتی می توان از پلاگین های مختلف از جمله افزونه های سئو در آنها استفاده کنید.

  • استفاده از یک هاست خوب

عموما هاست های اختصاصی بهتر از هاست اشتراکی هستند. اما تا زمانی که سایت شما ترافیک بالایی نداشته باشد تفاوت چندانی ندارند. مواردی که در انتخاب هاست باید در نظر داشته باشید:

  • امنیت هاست: فعال بودن SSL/TLS
  • مکان سرور: بهتر است سرور در کشوری باشد که در آن سایت شما بازدید بالاتری دارد. زیرا ارسال داده بین سرور و بازدید کننده زمان بر است. البته این تنها معیار انتخاب هاست نیست.
  • پشتیبانی مناسب هاست.
  • تجربه کاربری مناسب

اگر بازدیدگنندگان تجربه خوبی از سایت شما داشته باشند در دفعات بعدی هم بر روی لینک سایت شما کلیک می کنند. روش های افزایش و بهبود تجربه کاربری:

  • استفاده از SSL به کاربران القا می کند که سایت شما امن است.
  • سایت شما باید جذاب باشد و محتوای آن منعکس کننده کسب و کار و نیاز مخاطب باشد.
  • سایت شما ظاهر مناسبی برای نمایش روی موبایل داشته باشد. موبایل فرندلی بودن یکی از فاکتورهای بسیار مهم در رتبه بندی گوگل است. زیرا اکثر بازدیدکنندگان از موبایل استفاده می کنند.
  • از پاپ آپ ها و تبلیغات مزاحم خودداری کنید.
  • سرعت بارگذاری سایتتان مناسب باشد. سرعت علاوه بر تجربه کاربری یکی از فاکتورهای مهم در کسب رتبه بهتر در گوگل است. افزایش سرعت سایت می تواند به شما در بهبود این فاکتور کمک کند.

اهمیت تجربه کاربری به قدری برای گوگل مهم است که یک بخش کاملا مجزا در سرچ کنسول مسائل مربوط به آن را بررسی می کند.

  • ساختار منطقی سایت

محتوای سایت شما باید یک ساختار منطقی داشته باشد و برای موتورهای جست و جو و بازدید کنندگان از سلسله مراتب درستی پیروی کند. هر کدام از سلسله مراتب لینک های داخلی سایت شما هستند. لینک های داخلی برای سئو و UX بسیار موثر هستند. زیرا:

  • صفحات بدون لینک دهی داخلی کمتر ایندکس شده و توسط گوگل یافت می شوند.
  • لینک دهی داخلی به بهبود رتبه صفحه شما کمک می کند چون در الگوریتم رتبه بندی گوگل نقش اساسی دارند.
  • لینک دهی داخلی کمک می کند تا گوگل موضوع و ارتباطات صفحات شما را متوجه شود.
  • ساختار url مناسب

ساختار URL مناسب از این جهت اهمیت دارد که به افراد کمک می کند موضوع صفحه را بفهمند. ساختار URL را می توانید به ۵ شکل بنویسید.

  • اصلی: com/?p=123
  • روز و نام: com/2021/03/04/seo-basics/
  • ماه و نام: com/03/04/seo-basics/
  • عددی: com/865/
  • نام پست: com/seo-basics/

اگر تنظیمات را برای سایت جدیدی انجام می دهید ساختار URL لینک های داخلی باید به خوبی صفحه یا پستی که ایجاد کرده اید را توصیف کند. در اکثر موارد بهتر است که نام پست باشد. ولی اگر سایتی که از قبل طراحی شده را دست می گیرید ساختار URL نباید تغییر کند. حتی اگر ایده آل نباشند.

 

قوانین SEO و الگوریتم ها با دو هدف اصلی عرضه شدند :

۱.کاهش رتبه سایت های بی کیفیت و اسپم

۲.افزایش رتبه سایت های با ارزش و کاربر-محور

حال که جلب رضایت کاربران تبدیل به هدف اصلی سایت ها و گوگل شده است، استفاده از اصول سئو نیز مورد توجه قرار گرفت.

از سویی هم گوگل اعلام کرده که هدفش از به‌‌ روز رسانی‌ها چیست و در نهایت می‌خواهد به کجا برسد.

با دانستن ، درک دیدگاه گوگل و عملکرد صحیح مطابق این دیدگاه دیگر نیاز نیست نگران تغییراتش باشید.

چون اکثر تغییرات الگوریتم ها برای مقابله با دور زدن‌ها و دستکاری‌ها ایجاد می‌شوند یا راهکاری برای دستیابی به اهداف گوگل هستند.

یادگیری قوانین SEO بدون آشنایی با الگوریتم‌های گوگل، غیرممکن است

 

اصول سئو

افزایش ترافیک از موتورهای جستجو 

 

بیشتر ترافیک موتورهای جستجو در دنیا از طرف گوگل به وب‌سایت‌ها وارد می‌شود. ممکن است میزان ترافیک ورودی در هر حوزه تخصصی از موتورهای جستجوی مختلف متفاوت باشد، اما به طور کلی گوگل بیشترین میزان ترافیک را به وب‌سایت‌ها هدایت می‌کند. به همین دلیل، هنگام اجرای اصول سئو افزایش رتبه وب‌سایت در گوگل اهمیت زیادی دارد.

موتورهای جستجو به طور مداوم الگوریتم‌های رتبه‌بندی خود را تعییر می‌دهند و بنابراین، نتایجی که در موتورهای جستجو مشاهده می‌شود دائم در حال تغییر است. الگوریتم‌های گوگل در سئو بسیار پیچیده هستند و اطلاعات دقیقی از آن‌ها در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد، اما به عقیده بسیاری از کارشناسان سئو، گوگل هنگام رتبه‌بندی صفحه‌های وب به نکات زیر توجه می‌کند.

  • گوگل به دنبال یافتن صفحه‌هایی است که اطلاعات باکیفیت و مرتبط با «کوئری جستجوی کاربران» (Search Query) در آن‌ها وجود دارد.
  • گوگل برای شناسایی ارتباط صفحه با کوئری‌های جستجو، محتوای صفحه‌های وب‌سایت را «کراول» (Crawl) می‌کند (می‌خواند) و با بررسی محتوای صفحه بر اساس الگوریتم‌ها، میزان مرتبط بودن محتوا با جستجوی کاربران را بر اساس از کلمه‌های کلیدی مورد نظر آن‌ها می‌سنجد.
  • کیفیت محتوا با استفاده از معیارهای مختلفی سنجیده می‌شود. مهم‌ترین معیار، تعداد و کیفیت بک‌لینک‌های وب‌سایت‌های دیگر به صفحه‌های وب‌سایت است.

 

الگوریتم های مهم برای SEO

الگوریتم پاندا (Panda ) گوگل

الگوریتمی که گوگل به منظور فیلترینگ وب سایت هایی با محتوای کم ارزش و یا کپی عرضه کرد، الگوریتم پاندا میباشد.
اولین نسخه از الگوریتم پاندای گوگل در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ معرفی شد.
به واسطه این بخش از قوانین SEO پاندایی شانس نمایش محتوای بیکیفیت، کوتاه و بیارزش را در نتایج جستجو کاهش داده،
و در مقابل به محتوای با کیفیت، جذاب و منحصر به فرد جایگاه بهتری در نتایج جستجو میبخشد.

چنانچه الگوریتم پاندا صفحات وب سایت شما را جریمه کند رفع آن بسیار مشکل خواهد بود.
اما مشاهده شده که همچنان میتوان با بهبود محتوای منتشر شده و حذف محتوای بی ارزش از جریمه ی گوگل رهایی یافت.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird ) گوگل

درک منظور مخاطبان گوگل در نتایج جستجو موجب شده تا این کمپانی در سال ۲۰۱۳ الگوریتم مرغ مگس خوار را معرفی کند.
تا به حال پیش آمده کلمه ای را در گوگل جستجو کنید و کلماتی مرتبط با آن نمایش داده شوند؟
در گذشته با سرچ یک کلمه کلیدی ممکن بود انواعی از سایتهای غیرمرتبط و اسپم برای کاربر به نمایش دربیایند.

از همین روی بسیاری سایتهای مفید مجبور به استفاده بیش از حد کلمات کلیدی میشدند تا در نتایج دیده شوند.
امروزه اما با سرچ کلمه ای چون آموزش قواعد و قوانین SEO دیگر با سیلی از سایت های نامرتبط روبرو نمیشوید.
این قابلیت همان الگوریتم مرغ مگس خوار است که نتایج مرتبط با مفهوم جستجو شده توسط کاربر را در اختیار او قرار میدهد.

بر طبق این الگوریتم و اصول سئو ،وب سایتهایی که بیش از حد از یک کلمه کلیدی استفاده میکردند،جریمه شدند.
در مقابل نیز جهت بهبود رتبه وب سایت خود باید از کلمات کلیدی متنوع و عبارات توصیفی استفاده کنید.

الگوریتم رنک برین ( Rank Brain ) گوگل

امروزه اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی دیگر بر کسی پوشیده نیست و کاربرد های آن در علوم نیز مختلفی اثبات شده است.
گوگل نیز از این فرصت استفاده کرده و جهت ارائه خدماتی بهتر به کاربرانش الگوریتم رنک برین را بر حسب هوش مصنوعی معرفی کرد.
این الگوریتم در سال ۲۰۱۶ معرفی شده و تا حدودی به لحاظ اصول سئو شبیه به مرغ مگس خوار است. rank brain تلاش میکند تا رفتار کاربر هنگام جستجو را بررسی کرده و میزان رضایت آنها را تخمین بزند.

میزان رضایت کاربر نیز به لحاظ قوانین SEO زمانی مشخص خواهد که مدت بیشتری را در وب سایت ما بماند.
از همین روی میزان این رضایت از طریق مواردی چون ادامه پیدا نکردن جستجو در یک موضوع خاص، نرخ کلیک (CTR) در نتایج جستجو و … برای الگوریتم رنک‌برین مشخص میشود.

 

اصول سئو

الگوریتم رقص ( dance ) گوگل

حتما برای شما هم پیش آمده که یک صفحه جدید را بر روی وب سایت منتشر کرده و به سرعت در رتبه خوبی قرار گیرید.
اما بعد از مدت کوتاهی یک باره این رتبه عالی تنزل پیدا کرده و شما را به کل ناامید کند.
الگوریتم رقص گوگل یکی از همان اصول و قواعد سئو مرموز میباشد که موجب چنین اتفاقی شده است!

الگوریتم رقص گوگل سایتهایی با رتبه های پایینتر را برای بازه زمانی کوتاهی به رتبه های بالاتر یعنی در صفحه اول گوگل منتقل میکند.
در این مدت رفتار کاربران در برابر این نتیجه جدید و میزان رضایت آنها از محتوای صفحه را بررسی میکند. به این ترتیب بعد از انالیز انجام شده و میزان رضایت کاربران، رتبه واقعی را به آن صفحه اختصاص میدهد.

الگوریتم سند باکس ( send box ) گوگل

وب سایت جدیدی را طراحی کرده و روی اصول سئو آن کار میکنید اما هیچ نتیجه ای در گوگل نمیبینید.
چرا ؟
گوگل هنوز به محتوای سایت شما اعتماد نکرده و آن را در سند باکس خود قرار داده است.
این الگوریتم تا مدت معمولا بین ۱ تا ۴ ماه بعد از راه اندازی دامنه جدید، وب سایت شما را در سندباکس قرار میدهد. در این مدت شما نمیتوانید در هیچ کلمه ارزشمندی جایگاه بگیرید چراکه هنوز در سندباکس هستید.

در گذشته وب سایت هایی بودند که از همان ابتدا با هدف ارائه محتوای اسپم ارائه میشدند. در نتیجه گوگل تصمیم گرفت تا با یک الگوریتم جدید یعنی SENDBOX تا حدی از رشد چنین سایتهایی جلوگیری کند.

برای بیرون آمدن سریع از سند باکس گوگل میتوانید کارهایی کنید که گوگل زودتر شما را معتبر بداند. از جمله لینک گرفتن از شبکه های اجتماعی، تولید محتوای ارزشمند،لینک سازی داخلی و… به طور کلی اما باید توجه داشته باشید که همیشه وب سایت شما با محتوای ارزشمند خود آماده رقابت باشد.

الگوریتم پنگوئن ( penguim ) گوگل

همانطور که میدانید، اگر صفحات وب شما توسط دیگر صفحات یا شبکه های اجتماعی بلک لینک دریافت کنند،
رتبه خوبی را در گوگل در اختیار خواهید داشت. متاسفانه برخی سئو کاران با تکنیک های کلاه سیاه اقدام به دور زدن اصول سئو حقیقی میکنند.
یکی از این اقدامات میتواند بک لینک های اسپم یا خریداری شده باشد تا رتبه سایت را افزایش دهد.

در پاسخ به این عمل در سال ۲۰۱۲ گوگل الگوریتم جدیدی به نام الگوریتم پاندا را معرفی کرد که وظیفه آن مبارزه با لینک سازی اسپم است. پنگوئن توانست وبسایتهایی که اقدام به دریافت لینکهای طبیعی و معتبر کرده بودند را ارتقاء دهد.
همچنین  وبسایتهایی که لینکهای اسپم و ساختگی دریافت کرده بودند را از رتبه های بالا به قعر نتایج بکشاند.

اگر وب سایت شما جریمه ای از این طریق دریافت کرده،یکی از بهترین راههای بی اثر کردن لینکهای مخرب، کسب لینکهای طبیعی و معتبر و معرفی لینکهای نامعتبر از طریق ابزار Disavow در پنل گوگل سرچ کنسول است.

 

الگوریتم کبوتر (Pigeon ) گوگل

این الگوریتم در سال ۲۰۱۴ معرفی و به کار گرفته شد.
در واقع دیگر متن، تصویر و صدا تنها محتوای مورد بررسی گوگل نبودند، و مکان ( location ) نیز یکی از پارامتر های مورد بررسی قوانین seo میباشد.
بر اساس الگوریتم کبوتر ،گوگل وب سایت هایی را به دنبال جستجوی کاربران اولویت میدهد که به لحاظ مکانی نزدیک به یکدیگر هستند. به این ترتیب الگوریتم کبوتر گوگل برای کسب‌وکارهای محلی یک فرصت عالی ایجاد کرده است تا بتوانند جزو نتایج اولیۀ جستجوهای کاربران نزدیک به خودشان باشند.

 

دیگر فاکتورهای موتورهای جستجو

  • علاوه بر پیوندها، عوامل دیگری نیز وجود دارند که برای رتبه بندی مهم هستند:
  • سرعت وب سایت، سرعت یک وب سایت به ویژه در موبایل.
  • موبایل فرندلی بودن وب سایت: این مطلب مهمی است که وب سایت شما همان گونه که در دسکتاپ دیده می شود، در موبایل نیز به همان خوانایی باشد.
  • امنیت وب سایت: وب سایتهای دارای ارتباطات امن (https) نسبت به وب سایتهایی که هیچ SSL روی آن ها نصب نشده ارجح است.
  • تجربه کاربر: وب سایتهایی که با استفاده از پنجره ها و بنرهای گسترده تجربه بدی را به کاربران ارائه می دهند، کمتر در نتایج جستجو دیده می شوند.

اشتباهات رایج در مورد SEO

گاهی اوقات، کسانی که با SEO آشنا نیستند،‌ آن را به عنوان یک جانشین رایگان برای بازاریابی و تبلیغات در نظر می‌گیرند.

اما باید به خاطر داشته باشیم که توجه به اصول سئو اگر به شیوه‌ای علمی و دقیق و تخصصی انجام شود، اتفاقاً راهکاری زمان‌بر، دشوار و گران‌قیمت است.

کسب و کاری که می‌خواهد در موتورهای جستجو وضعیت مطلوبی داشته باشد، باید نکات بسیاری را رعایت کند که موارد زیر، تنها بخش کوچکی از آنهاست:

  • تولید دائمی محتوای اصیل و بدون کپی کاری
  • به روز کردن محتوای قدیمی بر اساس اطلاعات و نیازهای جدید
  • ایجاد حس رضایت در خوانندگان و کاربران
  • قانع کردن بازدیدکنندگان به اینکه مدت بیشتری را در سایت شما بگذرانند

همه‌ی این کارها، هزینه‌بر هستند و همیشه و هر روز بخشی از وقت و منابع شما را به خود اختصاص خواهند داد.

 

اصول سئو

 

SEO همچنین، یک کمپین تبلیغاتی نیست که به عنوان یک پروژه با بودجه‌ای مشخص و در یک محدوده‌ی زمانی مشخص، اجرا شود.

همچنانکه یک مجموعه تکنیک و اصول فنی هم نیست. بلکه نوعی نگرش به محیط وب و تولید محتوا و شکلی متفاوت از حضور در فضای آنلاین است.

اگر چنین نگاهی را باور نداشته باشیم، به احتمال زیاد SEO به یکی از شیوه‌های قدرتمند برای هزینه کردن بی‌فایده‌ی پول و منابع کسب و کار ما تبدیل خواهد شد.

انواع سئو چیست؟

سئو داخلی

سئو داخلی به محتوایی مرتبط می‌شود که در وب‌سایت شما برای کاربران قابل مشاهده است. در واقع این بخش از سئو به بهینه‌سازی محتوای شما و عناصر قابل مشاهده برای موتورهای جستجو می‌پردازد. از انواع مختلف محتوا می‌توان متن، تصویر، ویدیو و محتوای صوتی و از عناصر قابل مشاهده برای موتورهای جستجو می‌توان تگ‌های HTML و داده‌های ساختاریافته را نام برد.

 

سئو خارجی

سئو خارجی به بهینه‌سازی عناصری می‌پردازد که در وب‌سایت شما قرار ندارند. در واقع، معیارهای سئو خارجی در نهایت باعث رشد وب‌سایت شما و افزایش میزان اعتبار، ارتباط و اعتماد کاربران می‌شود و در جذب مخاطب تأثیر می‌گذارد. از عوامل مؤثر در سئو خارجی می‌توان لینک‌سازی، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی کلیکی (PPC)، دریافت بررسی‌های مخاطبان و دریافت محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC) را نام برد.

 

سئو فنی

اصول سئو فنی برای بهینه‌سازی موارد مرتبط با عملکرد و قابلیت مشاهده شدن و دسترسی موتورهای جستجو به وب‌سایت طراحی شده است. از معیارهای مورد بررسی در سئو فنی می‌توان به ایندکس شدن و کراول شدن، سرعت بارگذاری صفحه، ساختار وب‌سایت و ساختار URL اشاره کرد.

 

اصول سئو

توجه به بخش اصلی محتوا

بخش اصلی محتوای صفحه نیز بسیار مهم است. صفحه‌های مختلف معمولاً نقش‌های مختلفی دارند. صفحه «محتوای بنیادی یا کرنر استون» (Cornerstone Content) صفحه‌ای است که می‌خواهید وب‌سایت‌های زیادی به آن لینک بدهید و به همین دلیل، باید محتوای آن را متفاوت با محتوای پشتیبان خود طراحی کنید و آن را طوری بنویسید که مخاطبان بتوانند به سرعت پاسخ پرسش‌های خود را در صفحه بیابند.

به طور کلی، گوگل بعضی از شکل‌های محتوا را به شکل‌های دیگر ترجیح می‌دهد. اصول فهرست زیر، اصولی هستند که باید آن‌ها را در تمام صفحه‌های وب‌سایت خود رعایت کنید و هنگام طراحی محتوا همواره آن‌ها را در نظر بگیرید.

  • محتوای باکیفیت و منحصربه‌فرد: تعداد کلمات مناسب برای محتوای یک صفحه به طور دقیق مشخص نیست و صفحه‌های خیلی کوتاه یا خیلی طولانی نیز در گوگل فهرست می‌شوند. اما الگوریتم‌های اخیر گوگل نشان می‌دهند که صفحه‌هایی با محتوای طولانی‌تر و منحصربه‌فرد، رتبه‌های بهتری دریافت می‌کنند. اگر محتوای تعداد زیادی از صفحه‌های وب‌سایت شما بسیار کوتاه (بین ۵۰ تا ۲۰۰ کلمه) باشد یا تعداد زیادی از صفحه‌های شما «محتوای کپی شده» (Duplicate Content) داشته باشند، ممکن است گوگل شما را جریمه کند.
    اگر محتوای بیشتر صفحه‌های وب‌سایت شما بسیار کوتاه یا کپی شده است، بهتر است آن‌ها را تغییر دهید و محتوای منحصربه‌فرد و طولانی‌تری را در آن‌ها بارگذاری کنید. همچنین، با استفاده از تگ متای «نوایندکس» (Noindex) می‌توانید چنین صفحه‌هایی را از نتایج جستجو خارج کنید تا گوگل شما را به دلیل داشتن تعداد زیادی صفحه با محتوای کوتاه و بی‌کیفیت جریمه نکند.
  • تعامل: گوگل همواره در به‌روزرسانی‌های الگوریتم‌های خود، تأثیر تعامل با مخاطبان و معیارهای مرتبط با تجربه کاربری در رتبه صفحه‌ها را افزایش می‌دهد. با تولید محتوای مفید و کاربردی برای کاربران و تلاش برای پاسخ‌دهی به پرسش‌ها و نیازهای مخاطبان وب‌سایت می‌توان تعامل بهتری با آن‌ها برقرار کرد. همچنین، توجه به مواردی مانند سرعت بارگذاری صفحه‌ها و طراحی سایت زیبا و کاربردی، می‌توان تجربه کاربری بهتری برای مخاطبان وب‌سایت ایجاد کرد.
  • قابلیت اشتراک‌گذاری: به طور کلی، نمی‌توان به تمام صفحه‌های یک وب‌سایت لینک داد یا آن‌ها را صدهابار با مخاطبان به‌اشتراک گذاشت. اما همان‌طور که صفحه‌های وب‌سایت خود را برای حذف محتوای بی‌کیفیت بررسی می‌کنید، باید احتمال اشتراک‌گذاری محتوا را افزایش دهید و صفحه‌های جدید وب‌سایت را با مخاطبان خودبه‌اشتراک بگذارید. اگر تعداد زیادی از صفحه‌های وب‌سایت شما محتوایی با قابلیت اشتراک‌گذاری یا لینک‌دهی کم داشته باشند، احتمال دریافت رتبه‌های برتر در نتایج جستجو برای این صفحه‌ها کمتر خواهد بود و به طور کلی به وجهه وب‌سایت شما در موتورهای جستجو لطمه وارد می‌شود.

 

استفاده از متن جایگزین تصاویر

تنها با استفاده از «متن جایگزین تصویر» (Alt Attribute) می‌توان مضمون تصاویر را برای موتورهای جستجو قابل درک کرد. همچنین، استفاده از این ویژگی می‌تواند ترافیک وب‌سایت شما در جستجوهای تصویری گوگل را افزایش دهد. ویژگی متن جایگزین تصاویر یکی از عناصر HTML است که امکان ارائه اطلاعات جایگزین تصاویر برای ربات‌ها یا افراد نابینا را فراهم می‌کند.

ممکن است تصاویر شما با گذر زمان خراب شوند، فایل‌های آن‌ها حذف شود یا کاربران برای بارگذاری آن‌ها به مشکل بخورند. در این شرایط، قرار دادن یک شرح کوتاه برای تصویر می‌تواند از نظر کاربرد تأثیر مثبتی داشته باشد. همچنین، با استفاده از این ویژگی فرصتی برای درک محتوای تصویر توسط موتورهای جستجو ایجاد می‌شود و موتورهای جستجو از این طریق متوجه می‌شوند که محتوای شما درباره چه موضوعی تولید شده است.

توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در متن جایگزین تصاویر نیز تأثیر مطلوبی نخواهد داشت. در واقع، اگر نمی‌توانید از کلمات کلیدی به شکل طبیعی در متن جایگزین تصاویر استفاده کنید، بهتر است اصلاً کلمات کلیدی را در این بخش به کار نبرید. در اینجا تنها نکته مهم این است که بخش متن جایگزین تصاویر را حتماً کامل کنید و سعی کنید در آن درباره تصویر توضیح دقیق و کاملی بدهید. باید این متن‌ها را طوری بنویسید که افراد نابینا نیز بتوانند از آن‌ها برای درک بهتر مطالب شما بهره بگیرند.

زمانی که به شکل طبیعی درباره کلمات کلیدی و زمینه‌های مد نظر خود محتوا تولید کنید، از «بهینه‌سازی بیش از حد» (Over-Optimization) جلوگیری کرده‌اید. به بیان دیگر، در این شرایط محتوای شما برای فریب موتورهای جستجو به منظور دریافت رتبه‌های بهتر طراحی نشده‌اند و شما فرصتی برای بهبود رتبه‌های محتوای ارزشمند خود به شکل طبیعی پیدا می‌کنید.

 

اصول سئو

تجربه کاربری فوق‌العاده ایجاد کنید

مسلما زمانی که کاربران به سایتتان مراجعه می‌کنند، شما باید تمامی تلاش خود را به کار بگیرید تا تجربه کاربری مطلوبی را برای آنان رقم بزنید. برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب، لازم است به فاکتورهای مهمی توجه داشته باشید. چند نمونه از این فاکتورها عبارتند از:

  • فعال‌سازی کش مرورگر
  • بهینه‌سازی تصاویر حجیم
  • استفاده از افزونه‌های ضروری و…

همان‌طور که به کارگیری تصاویر با اندازه استاندارد در سئو سایت اهمیت ویژه‌ای دارد، خود تصاویر نیز تا حدود زیادی به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کنند. تصاویری که طراحی شده و منحصر به فرد باشند، به ویژه عکس‌هایی که توسط کسب و کار خودتان ایجاد شدند، برای استفاده در صفحات سایتتان بهترین گزینه هستند. به طور کلی، انسان‌ها چیزهایی که به صورت بصری درک می‌شوند را بیشتر می‌پسندند تا محتواهایی که فقط متن هستند. در نتیجه شما می‌توانید از این موضوع برای جذاب‌تر کردن مقالات سایت، استفاده کنید.  حتما به آموزش های ما در قسمت طراحی سایت بخش UI/UX سر بزنید.

 

URL صفحات

یکی دیگر از اصول پایه سئو، مبحث url ها یا همان آدرس هر صفحه از سایت است. احتمالا شما هم در خیلی از سایت های تازه کار با یک سری آدرس صفحه بهم ریخته، طولانی، نامفهوم و… روبرو شده اید. در واقع url ها هم برای کاربر و هم برای موتور جستجو گوگل اهمیت دارند. بنابراین حتما به زیبایی آنها اهمیت بدهید. البته مسیر سختی هم در پیش رو ندارید.

اگر سایت شما وردپرسی است، در همان ابتدا باید به بخش تنظیمات، پیوندهای یکتا رفته و ساختار url ها را روی حالت نام نوشته قرار بدهید. بعد از این هم با ساخت هر صفحه جدید، آدرس آن را به کلمه کلیدی اصلی صفحه (ترجیحا به زبان انگلیسی) تغییر بدهید. مثلا URL همین صفحه که در حال خواندنش هستید، SEO principles به معنی آن اصول سئوست.

عنوان جذاب

یکی از فاکتورهایی که تعیین میکند صفحات شما در نتایج جستجو چه رتبه ای داشته باشد، CTR یا نرخ کلیک است و منظور از CTR تعداد افرادی است که بعد از دیدن سایت شما در نتایج گوگل روی آن کلیک میکنند.

اینکه چند نفر روی وب سایت شما کلیک کنند، نسبت به ۲ چیز تعیین میشود. اول از همه عنوان جذاب و ترغیب کننده و دوم، یک برند شناخته شده که خب این موضوع به مبحث سئو خارجی مرتبط است. بنابراین در این بخش حتما روی نوشتن عنوان های جذاب در سایتتان زمان بگذارید.

 

اصول معماری اطلاعات و لینک‌سازی داخلی در سئو

معماری اطلاعات به نحوه سازماندهی صفحه‌های وب‌سایت گفته می‌شود. نحوه سازماندهی صفحه‌های وب‌سایت و لینک‌های داخلی بین صفحات در رنکینگ محتوا در موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارد.

موتورهای جستجو به طور کلی لینک‌ها را به عنوان «رأی اعتماد» می‌شناسند و از آن‌ها برای سنجش میزان مفید بودن صفحه و محتوای آن برای کاربران و میزان اهمیت محتوای صفحه بهره می‌گیرند. همچنین، موتورهای جستجو به «متن لینک یا انکر تکست» (Anchor Text) نیز توجه می‌کنند. گوگل و موتورهای جستجوی دیگر با استفاده از انکر تکست لینک‌ها در صفحه‌های دیگر متوجه می‌شوند که محتوای صفحه درباره چه موضوعی تدوین شده است.

معماری اطلاعات موضوعی بسیار پیچیده و گسترده است و هرچه وب‌سایت بزرگ‌تر باشد، این موضوع پیچیده‌تر می‌شود. اما به طور کلی مهم است که موارد زیر را هنگام معماری اطلاعات در نظر داشته باشید.

  • درباره صفحه‌هایی که بیشترین تعداد لینک را دریافت کرده‌اند اطلاعات کسب کنید.
  • مهم‌ترین صفحه‌های خود از نظر موتورهای جستجو را شناسایی کنید و هنگام لینک‌دهی به آن‌ها توجه بیشتری نشان بدهید.
  • صفحه‌هایی که می‌خواهید در موتورهای جستجو رتبه بهتری پیدا کنند را نزدیک به صفحه اصلی قرار دهید تا کاربران برای رسیدن به آن‌ها به تعداد زیادی کلیک نیاز نداشته باشند.

اصول سئو

بهبود وضعیت navigate در صفحه سایت

زمانی که کاربری به وبسایت شما وارد می‌شود، اگر اصول سئو را به خوبی رعایت کرده باشید، باید بتواند به راحتی به آنچه که می‌خواهد، دست پیدا کند، در صفحات سایت حرکت کند و مطالب را به بهترین شکل دریافت کند. به عبارتی دیگر، سایت شما باید به گونه‌ای باشد که کاربر دقیقا بداند در چه موقعیتی قرار گرفته و برای رسیدن به هدفش، باید چه مسیری را طی کند. مثلا، اگر مخاطبتان بخواهد بیشتر درباره کسب و کارتان بداند، باید لینکی دراختیار او بگذارید تا به راحتی به مطلب موردنظرش دست پیدا کند.

تشویق مخاطبان برای افزایش تعامل

زمانی که موفق شدید با استفاده از اصول سئو نظر کاربران را به خود جلب کنید، زمان آن رسیده که آن‌ها را برای مدت بیشتری با خود همراه نمایید. هرچه فرد، با سایت و محتوای آن تطابق بیشتری پیدا کند، راحت‌تر قادر خواهید بود او را متقاعد به ارتباط بیشتر کنید تا تبدیل به یک مشتری وفادار برای برندتان شود. بدین ترتیب می‌توانید اعتماد بیشتری به دست آورید و نام برند خود را در ذهن آن‌ها ماندگار کنید. بدون شک با ایجاد چنین شرایطی، زمانی که افراد به محصول یا اطلاعاتی نیازمند شوند، به عنوان اولین گزینه به کسب و کار شما مراجعه خواهند کرد.

استفاده از URLهای دوست‌دار موتور جستجو

نکته بعدی که در اصول سئو لازم است به آن توجه داشته باشید این است که طبق نظر کارشناسان، استفاده ۳ تا ۵ کلمه در URL مطلوب است و آن‌هایی که عبارات طولانی‌تری دارند، معمولا از نظر الگوریتم‌های گوگل چندان معتبر محسوب نمی‌شوند. البته همان‌طور که ساختار URL برای موتورهای جستجو مهم است، برای کاربران نیز اهمیت دارد. قانون ساخت یک آدرس استاندارد این است که همواره باید از ساختار پیچیده دوری کنید. هرچه که آدرس یک صفحه کوتاه‌تر باشد، بهتر است؛ البته به شرطی که از نظر کلیدواژه نیز بهینه‌سازی شود.

لینک سازی خارجی

لینک سازی خارجی عملا یکی از مهم ترین بخش های سئو سایت شما است که باید بعد از اجرای اصول پایه ای به آن توجه کنید.  اگر حتی سالها بدون ساخت بک لینک (لینک هایی که سایت های دیگر به سایت شما داده میشود) فعالیت سایتتان را جلو ببرید، هیچ اتفاق بدی نمی افتد.

یعنی برخلاف دیگر اصول سئو که اجرا نکردنشان ممکن است به سایتتان آسیب بزند، عدم لینک سازی خارجی آسیبی برایتان ندارد. اما موضوع اینجاست که در نبود این لینک ها، که بخش مهمی از سئو خارجی سایتتان هستند، عملا بخش اعظمی از پتانسیل سایت برای جذب بازدید از دست میرود.

این یعنی سئو و بازدیدی که یک سایت بدون لینک سازی خارجی طی ۳ سال به دست می آورد، همان سایت در کمتر از ۱۰ ماه به کمک بک لینک ها به دست خواهد آورد. با توجه به همین موضوع، پیشنهاد میکنیم ب بعد از انتشار تعدادی محتوا در سایت، اقدام به ساخت یا خرید بک لینک کنید.

بهینه‌سازی وب‌سایت برای موبایل

اگر وب‌سایت شما ترافیک زیادی را از طرف کاربران موبایل جذب می‌کند، بهینه‌سازی وب‌سایت برای کاربران موبایل یا ایجاد وب‌سایت «موبایل فرندلی» (Mobile-Friendly) رتبه وب‌سایت شما در دستگاه‌های موبایل را بهبود خواهد بخشید. در بسیاری از حوزه‌های تخصصی، ترافیک واردشده از طریق موبایل بسیار بیشتر از ترافیک واردشده از طریق دسکتاپ است.

همچنین، گوگل در به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود بر این موضوع تأکید بسیار زیادی می‌کند. در الگوریتم‌های جدیدتر گوگل، ابتدا نسخه موبایل وب‌سایت‌ها «ایندکس یا نمایه‌گذاری» (Index) می‌شوند.

 توجه به Header Response

کدهای «Header Response» بخش مهمی از سئو فنی به شمار می‌روند. اگر تجربه و دانش زیادی در زمینه سئو فنی نداشته باشید، بررسی این موضوع برای شما کمی دشوار خواهد بود. اما به طور کلی، باید مطمئن شوید که تمام صفحه‌های فعال وب‌سایت شما کد صحیح ۲۰۰ را به موتور جستجو بازمی‌گردانند. صفحه‌هایی که یافته نشوند یا در حال حاضر وجود نداشته باشند، کد ۴۰۴ را به موتور جستجو بازمی‌گردانند.

بازگرداندن کد ۴۰۴ به گوگل و موتورهای جستجوی دیگر اعلام می‌کند که «این صفحه پیدا نمی‌شود» و در واقع صفحه فعال نیست، در نتیجه ممکن است موتورهای جستجو تصور کنند که بخش زیادی از محتوای شما محتوای بی‌کیفیت یا کپی شده است یا تمام صفحه‌های شما یافته نمی‌شوند و در نتیجه هیچ صفحه‌ای ایندکس نمی‌شود و مجاز به دریافت رتبه در صفحه نتایج نیست. برای بررسی کدهای Header Response می‌توانید از ابزارهای بررسی‌کننده Server Header Checker بهره بگیرید تا مطمئن شوید که تمام صفحه‌های شما کدهای صحیح را به موتورهای جستجو بازمی‌گردانند و قابلیت کراول شدن دارند.

شناسایی مخاطبان لینک‌دهنده

اولین اقدام برای شناسایی نوع محتوای مناسب برای کسب و کار این است که مخاطبان علاقه‌مند به اشتراک‌گذاری یا لینک دادن به محتوای خود را شناسایی کنید. ابزارهای متعددی مانند «BuzzSumo» می‌توانند به شما در شناسایی اینفلوئنسرهای فعال در حوزه تخصصی برند کمک کنند.

می‌توان از این ابزارها برای شناسایی رهبران فکر و لینک‌کنندگان احتمالی بهره گرفت و متوجه شد که این افراد معمولاً چه نوع محتوایی را با مخاطبان خود به‌اشتراک می‌گذارند.

به طور کلی، پیش از این که محتوای زیادی تولید کنید باید درباره مخاطبانی که احتمالاً این محتوا را به‌اشتراک خواهند گذاشت و دلیل این اشتراک‌گذاری فکر کرده باشید.

 

اصول سئو

استفاده از کلمات کلیدی مهم

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، کلمات کلیدی برای تولید محتوای کسب و کار اهمیت بسیار زیادی دارند. توجه داشته باشید که منظور از توجه به کلمات کلیدی، گنجاندن آن‌ها در تمام محتوا بدون در نظر گرفتن تناسب کلی آن‌ها با محتوا نیست. شما می‌توانید با استفاده از تحقیق کلمات کلیدی، نقاط ضعف کسب و کار خود در تولید محتوا را بیابید. همچنین، با توجه به کلمات کلیدی می‌توانید محتوایی تولید کنید که مخاطبان راغب و مشتریان شما از آن‌ها استفاده می‌کنند و احتمالاً آن‌ها را با دیگران به‌اشتراک می‌گذارند.

ما در آکادمی آنلاین قاسمی این امکان را فراهم نموده ایم تا با سبکی کاملا متفاوت و اصولی شما را از آغاز تا پایان دوره اصول SEO همراهی کنیم و موفقیت شما را در این درس شاهد باشیم.
SEO, SEO چیست, آموزش SEO, آموزش سئو, ابزارهای سئو, اصول سئو, بهینه سازی سایت با سئو, چگونه سایتمان را بهینه کنیم, سئو, سئو چیست, سئو حرفه ای, سئوی سایت, سئوی کدنویسی, سئوی وردپرسی
نوشتهٔ پیشین
طراحی سایت با WordPress
نوشتهٔ بعدی
برنامه نویسی با #C

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!